Beba koju je izbo otac uspješno se oporavlja

Radiosarajevo.ba
Beba koju je izbo otac uspješno se oporavlja
Beba stara 40 dana iz Štrpca koju je nožem izbo otac Dejan Krstičić, oporavlja se od teških povreda na Dječijoj klinici za hirurgiju i ortopediju u Nišu i trenutno nije životno ugrožena.

Kako je za Blic ispričala Dostana Kuzmanović, bebina baka, majka Ana Krstičić je sve vrijeme uz njegovu bolničku postelju.

Bebu Danila je otac nožem ubo u stomak, vrat i posjekao po licu, a njegovog brata blizanca, Nemanju je ubio u ponedjeljak uveče u Štrpcu.
 
"Srećom, nisu duboke rane. Sad je u sobi s Anom. Kaže da je prepoznao poslije operacije. Smije joj se. Jadničak, izgubio je brata blizanca i to od očeve ruke. I ja sutra idem kod njih u Niš", kaže Dostana.
 
Da je stanje nesretne bebe stabilno, potvrdio je i dr. Dragoljub Živanović, pomoćnik direktora Klinike.

"Nešto je bolje nego jučer i u ovom trenutku nije životno ugrožena. Prima sve što je potrebno od terapije i njeno stanje se neprekidno prati", kaže Živanović.

Beba je, kako je primljena s ubodnim ranama na stomaku i vratu kao i jednom posjekotinom na licu , nakon čega su povrede hirurški zbrinute.

Majka bebe koja se s djetetom nalazi zajedno na Klinici u Nišu, nije željela da komunicira s novinarima.

Ubijena beba, Nemanja Krstičić, sahranjen je jučer u Štrpcu.

Dejan Krstičić, otac blizanaca je odmah poslije zločina uhapšen, a dan kasnije je prebačen u Uroševac, gdje je saslušan u tužilaštvu, prenosi Blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije