Bandić vodi u Zagrebu

Radiosarajevo.ba
Bandić vodi u Zagrebu


Prema prvim neslužbenim i nepotvrđenim rezultatima danas održanog drugog kruga lokalnih izbora u Republici Hrvatskoj u utrci za gradonačelnika Zagreba vodi Milan Bandić, aktuelni gradonačelnik hrvatske prijestolnice, javio je novinar agencije Anadolija.

Birališta su zatvorena u 19 sati, a oko 3,3 miliona birača biralo je gradonačelnika 85 gradova, kao i vlast i 11 kantona i 164 općine u kojima u prvom krugu izbora 19. maja niko od kandidata nije osvojio većinu.

Prema prvim rezultatima u Zagrebu Bandić za sad vodi sa 60,6 posto glasova, a njegov protukandidat Rajko Ostojić ima 37 posto glasova.

Ostojić je putem medija već čestitao Bandiću pobjedu  i zaželio mu uspješan posao u još jednom gradonačelničkom mandatu.

U Rijeci neslužbene statistike pokazuju da Vojko Obersnel vodi sa 68,2 posto glasova ispred Hrvoja Burića sa 29,6 posto.

U Splitu je u nešto manjoj prednosti SDP-ov kandidat Ivo Baldasar s 54,6 posto glasova ispred HDZ-ovog Vjeke Ivaniševića s 42,6 posto osvojenih glasova.

U Osijeku vodi Ivica Vrkić s 52 posto glasova ispred Krešimira Bubala s 45,3 posto glasova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije