Bandić obišao spomen obilježje poginulih Bošnjaka

Radiosarajevo.ba
Bandić obišao spomen obilježje poginulih Bošnjaka

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je danas gradilište spomen obilježja poginulim Bošnjacima, braniteljima Domovinskog rata, u Folnegovićevu naselju, koje je u cijelosti dovršeno, a svečanost otvaranja najavljena je za 21. juna, priopćeno je iz gradonačelnikova ureda.

Riječ je o prvoj etapi realizacije Projekta spomen parka i spomen obilježja koji se izvodi na prostoru između Islamskog centra i Ulice Krste Frankopana, prema zamisli zagrebačkog arhitekta Mesuda Bužimkića.

U obrani Republike Hrvatske u Domovinskom ratu poginulo je 1100 Bošnjaka čija su imena uklesana u mramorne ploče na središnjem dijelu tog spomen - obilježja. Uređeno je zelenilo, posijana trava, posađeno ukrasno bilje, postavljene klupice i javna rasvjeta, uređena šetnica, a za koji dan, poteći će i voda u fontani.

Uz naglasak da je riječ o jednom od najvećih spomenika i spomen–obilježja Bošnjacima, domaćini -  predsjednik Udruge Bošnjaka branitelja Domovinskog rata Hrvatske Hamdija Malić i tajnik Isak Hodžić, naglasili su da će u konačnici naselje i prostor ispred Islamskog centra imati jedan od ljepših gradskih parkova, koji će se s nizom fontana širiti na oko 11 tisuća četvornih metara.

Uz gradonačelnika u radnom obilasku sudjelovao je i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftija Ševko Omerbašić, stoji u priopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije