Bandić je doveo Zagreb pred bankrot?

Radiosarajevo.ba
Bandić je doveo Zagreb pred bankrot?

Grad koji čini "dvije trećine hrvatske dobiti u gospodarstvu" nalazi se pred bankrotom, upozorio je predsjednik HNS-a Radimir Čačić i dodao da u Hrvatskoj, nakon brodogradnje, najveću subvenciju prima Zagrebački holding.

"Imamo nesposobnu i u velikoj mjeri korumpiranu vlast na razini države, a bogami svjedoci smo i SDP-ove u ovom gradu", smatra Čačić te dodaje da se "dokazano neuspješni" zagrebački gradonačelnik "sada nudi kao 'gradonačelnik države'", a da pritom u Zagrebu ostavlja devet milijardi kuna duga.

U gradu nije realiziran nijedan od planiranih projekata, kao što su "grad na Savi, kongresni centar ili laka željeznica".

"Od priče 'ja delam' ostalo je tu i tamo 'krpanje rupa u asfaltu' i uvođenje vode, ali ni ona", kaže Čačić, nije uvijek nezagađena.

Zaključio je kako je nužna kontrola u realizaciji projekata i sanacija dugovanja u tvrtki u koju se slijeva sedam milijardi kuna novca građana Zagreba.

I novi čelni čovjek zagrebačkog HNS-a, predsjednik stranačkog Središnjeg interesnog odbora za gospodarstvo Dragan Kovačević istaknuo je na konferenciji da je sedam milijardi kuna javnog novca pogrešno usmjereno i da se dug Holdinga može sanirati jedino razdvajanjem komunalnog i tržišnog sektora.

Upitan za komentar tvrdnje IDS-ova predsjedničkog kandidata Damira Kajina da je bio vlasnik 50 posto dionica Fime, Čačić je rekao kako ga se u posljednjih dvadeset godina "uvlači u svaku priču", ali da ga se može kriviti jedino "za krivo parkiranje".

"Ovdje je došlo do neke pogreške. U Fini nikad u životu nisam imao nijednu dionicu", rekao je Čačić.

Čačić je, na današnjoj konferenciji za novinare u sjedištu stranke, demantirao i da je bilo kada posjedovao dionice Fime, tvrtke koju se povezuje s aferom Podravka, a o čemu se govorilo u javnosti.

Demantirao je također i poslovni odnos s Miroslavom Kutlom, kojeg se također dovodi u vezu s "aferom Podravka", rekavši kako je Kutle prije dvadesetak godina kupio dio imovine tvrtke Coning koja je bila u njegovom vlasništvu.

"I to je jedini poslovni odnos", kazao je i dodao da je na prodaju te imovine bio primoran, jer je HDZ u to doba Coning "sustavno uništavao".

net.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije