Balkansko podzemlje divlja: Bombom pokušali raznijeti poznatog mafijaša

Radiosarajevo.ba
Balkansko podzemlje divlja: Bombom pokušali raznijeti poznatog mafijaša
U eksploziji koja je sinoć oko 20:30 sati uznemirila mještane Starog Bara na Belvederu potpuno je uništen blindirani džip Mercedes G podgoričkih registarskih oznaka.

Kako Vijesti saznaju, u trenutku zapaljenja vozilo je bilo u pokretu, a u njemu se nalazio Alan Kožar, koji se u policijskoj evidenciji vodi kao član kriminalne grupe.

Kožar je uspio izaći iz automobila, koji je potom eksplodirao.  Na mjesto događaja odmah su upućena vatrogasna i vozila hitne pomoći, kao i kompletan sastav barske policije.

"Od požara je na vozilu nastupila materijalna šteta na prednjem dijelu vozila. Službenici CB Bar će sa službenicima Forenzičkog centra izvršiti uviđaj. Uzrok požara u vozilu će biti utvrđen nakon vještačenja", saopćeno je iz policije.

U Baru su počele potrage za sigurnosno interesantnim osobama, koje se obično pozivaju nakon ovakvih slučajeva.

Kožarovo ime posljednji put izašlo je u tekstovima Crne hronike ove nedjelje, kada je u velikoj akciji barske policije i PJP obavljen pretres kuća i drugih objekata u vlasništvu sigurnosno interesantnih osoba i tom prilikom je oduzeto više pištolja, pušaka i SIM kartica.

Kožar je ranije osuđivan na kaznu zatvora od šest godina i deset mjeseci zbog podmetanja tri eksplozije na hotel "Splendid" u Bečićima, koji je tada bio u izgradnji, kao i za pokušaj iznude od biznismena Žarka Radulovića, suvlasnika Splendida.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije