Balkanski klan u Urugvaju: Uhapšena dva Crnogorca zbog šverca kokaina

0
Fena
Balkanski klan u Urugvaju: Uhapšena dva Crnogorca zbog šverca kokaina
Foto: Bljesakinfo / Kokain / Ilustracija

Urugvajska policija je zaplijenila više od 400 kilograma kokaina u okviru akcije pod nazivom 'Virtus', i između ostalih, uhapsila dvojicu državljana Crne Gore, javlja Radio i Televizija Crne Gore.

Među 15 uhapšenih su i dvojica državljana Crne Gore za koje se sumnja da su pripadnici balkanskog klana, prenio je urugvajski El Observador.

Nadalje se u tekstu navodi kako je balkanski klan velika mreža organiziranog kriminala koja djeluje u Evropi, koju čine građani Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Ramo Isak posjetio nanu Fatu Orlović: 'Rata u BiH neće biti, možete mirno spavati'

Ramo Isak posjetio nanu Fatu Orlović: 'Rata u BiH neće biti, možete mirno spavati'

Vlasti, uključujući Generalnu direkciju za suzbijanje šverca droge, zaplijenile su četiri vozila.

"Međutim, istraga se nastavlja i u idućim satima bi moglo biti još hapšenja i zapljena. Istragu koja traje pet mjeseci vodi tužitelj za narkotike Monika Ferero", navode iz Tužiteljstva, gdje su dodali da je riječ o "važnoj organizaciji", piše Elobservador.com.uy.

Podsjetimo, Evropska komisija ukazala je u izvještaju iz 2022. godine za Crnu Goru na porast slučajeva u kojima su uhapšeni crnogorski državljani zbog šverca droge, posebno kokaina, u inozemstvu.

U nedavnom izvješću Ureda Ujedinjenih nacija za drogu i kriminal navedeno je kako su kriminalci iz Crne Gore sudjelovali u međunarodnom švercu više od 30 tona kokaina, koji su zaplijenile policije širom svijeta od 2017. godine do 2021. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije