Baka iz Splita vodi rat protiv pedofila: "Raskrinkat ću ih sve"

Radiosarajevo.ba
Baka iz Splita vodi rat protiv pedofila: "Raskrinkat ću ih sve"
Arhiv / Ilustracija

Baka iz Splita, poznata pod nadimkom Baka zmaj, već godinu i pol razotkriva pedofile sa splitskog područja. Nakon što su njene dvije unučice mlađe od osam godina bile žrtve seksualnog zlostavljanja svoje tada 18-godišnje tete i 26-godišnjaka, ova baka krenula je u rat protiv pedofila.

Ekipa sa portala Index.hr razgovarana je s njom u trenu kad je odštampala 500 komada novih letaka koje će podijeliti po Splitu kako bi stanovnike upozorila na pedofile i razotkrila ih.

Za početak podsjetimo kako je u maju ove godine na splitskom Županijskom sudu završen postupak protiv 26-godišnjeg M. B. iz Splita i njegove danas 19-godišnje bivše djevojke (tete djevojčica) zbog spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta krajem 2016. i početkom 2017. godine. Oni su zlostavljali njene dvije unuke koje su tad pohađale vrtić.

Pedofil M. B. osuđen je na 2.3 godine zatvora, a uskoro bi mogao izaći na slobodu. Naime, u istražnom zatvoru bio je od maja 2017. i to će mu biti uračunato u kaznu. Njegova tadašnja djevojka, teta djevojčica koje je zlostavljala, osuđena je na uslovnu kaznu maloljetničkog zatvora koja se neće izvršiti ako u roku od dvije godine ne počini neko novo kazneno djelo te se mora ispričati obitelji dviju maloljetnih žrtava; 26-godišnjem pedofilu izrečena je i mjera obveznog psihijatrijskog liječenja koja će se izvršiti u okviru zatvorskog sistema.

M. B. je, po presudi, od svoje tadašnje djevojke tražio da dira jednu od djevojčica po intimnim dijelovima tijela i da sve to snimi kako bi se on mogao spolno zadovoljavati. Osim toga, jednom se s njom i djevojčicama odvezao automobilom na tvrđavu Gripe, gdje je na zadnjem sjedištu posjeo jednu od djevojčica na sebe i tako se spolno zadovoljavao. Djevojka je osuđena jer je neovlašteno snimala i davala dječju pornografiju, što je počinila bludnu radnju nad djevojčicom koja je bila u odnosu zavisnosti prema njoj te zato što je 26-godišnjaku omogućila da bludniči nad djevojčicama.

Baka djevojčica za Index je ispričala kako od trena kad je doznala da su joj unuke žrtve seksualnog zlostavljanja ima samo jednu misiju - razotkriti pedofile kojih je, kazala je, previše.

"Živim 50 kilometara od Splita, no redovito dolazim ovdje kako bih kopirala letke i dijelila ih ispred trgovačkih centara i bolnica, po mjestima gdje ima puno ljudi. Letke stavljam pod brisače. Želim osvijestiti javnost i upozoriti ljude da znaju da oko njih žive pedofili te da paze na svoju djecu. Nama se dogodila najgora moguća stvar. Moje unučice seksualno su zlostavljala dva monstruma. Polusestra njihova oca i njen tadašnji dečko. Curice su mami ispričale da su im teta i D. gurali prste u pikicu i svakakve gnjusne stvari. On se zove M., a curicama je rekao da je D., a ja sam ih odlučila raskrinkati", ispričala nam je Baka zmaj koja je molila da ostane anonimna iako Splićani znaju o kome se radi.

Na prvom letku napisala je njegove podatke i podijelila po Splitu pa su joj njegovi roditelji i brat došli doma na vrata i prijetili joj.

"Tad sam bila sama s curicama i u panici da ih neću moći zaštititi. No tad sam odlučila da neću stati. Nastavila sam s tiskanjem i dijeljenjem letaka, a u tome mi pomažu i brojni volonteri koji žele sa mnom raskrinkati i ostale pedofile", rekla nam je.

Dosad je podijelila 8000 letaka i potrošila mnogo novca, ali ne odustaje u svojoj misiji. Kaže da poput svojih prijateljica ne razmišlja o tome kako će kupiti nove cipele ili otići na frizuru, nego kako će novac potrošiti na tiskanje i kopiranje novih letaka. Nakon posla obilazi razne kvartove po Splitu i ostavlja letke na kojima su podaci i ostalih pedofila. Naglašava da je nije briga hoće li je uhapsiti radi ovog što radi, a zasad je kažnjena jednom prekršajnom kaznom od 300 kuna. Na nju će, navodi, uložiti žalbu.

"Kad je presuda postala pravomoćna, tad sam monstrumima koji su mi zlostavljali unuke pisala puna imena i prezimena i kontaktirala i njegovu rodbinu, tako da znaju da u obitelji imaju monstruma. Ovaj koji je zlostavljao moje unuke je nezaposleni kuhar i kad izađe iz zatvora predstavlja opasnost. Može se zaposliti u restoranu, biti u doticaju s djecom, želim da svi znaju tko je on", dodaje ona.

Ispričala nam je i kako je jednom otišla njegovoj obitelji razgovarati s njima o tome što je njihov sin učinio. "Majka pedofila me nije htjela pustiti iz stana, rekla je da im tim lecima uništavam život. Ja njima?! A to što je njihov sin monstrum zlostavljao moje unuke, to nema veze. U vrijeme kad su mi unuke zlostavljane, kćer mi je radila 3 smjene, a zet umjesto da čuva kćeri, on je kockao i nije brinuo o djeci. Zato su dospjela u ruke ovih monstruma. Pet mjeseci otkako sam doznala za zlostavljanje nisam mogla spavati, tek kad sam krenula s lecima počela sam spavati", rekla nam je Baka zmaj.

Otkako je krenula u rat protiv pedofila, u međuvremenu joj je nekoliko sada starijih žena priznalo da su i one bile žrtve pedofila u djetinjstvu. A na lecima koje dijeli otkriva i ostale pedofile.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije