Bajrakli džamija u Beogradu: Bajram je izraz čistih osećaja, radosti i sreće

0
AA
Bajrakli džamija u Beogradu: Bajram je izraz čistih osećaja, radosti i sreće
Foto: AA / Beograd

Bajram-namaz klanjan je jutros u Bajrakli džamiji u Beogradu, gdje se okupio veliki broj vjernika, ali uz poštivanje epidemioloških mjera zbog koronavirusa.

Klanjanjem bajram-namaza je počeo jedan od najvećih muslimanskih praznika Kurban-bajram, a vjernici su bili kako u dvorištu džamije, tako i u samoj džamiji.

Ove godine, bilo je prisutno više ljudi u odnosu na prethodnu godinu zbog poboljšanja epidemiološke situacije, ali su ipak bile poštovane mjere kako bi se spriječilo širenje virusa.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije Sead ef. Nasufović je u poruci povodom Kurban-bajrama poručio da je Bajram izraz čistih osjećaja, radosti i sreće, koje je nemoguće osjetiti osim u društvu, zbog čega zabrinjava koliko će biti potrebno vremena da se nakon pandemije koronavirusa ponovo vrati želja bez straha od međusobnih susreta.

"Bajram je izraz tih čistih osećaja, radosti i sreće, koje je nemoguće da čovek oseti ili izrazi osim u društvu. Sama čežnja za susretom i čežnja na putu ka ljubavi ne može biti drugačija osim put na kojem se čovek stalno žrtvuje", rekao je Nasufović juče na konferenciji za medije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije