Bahati vozač: Mislili su da će me objesiti, a ja prođoh s kaznom 237 eura

Radiosarajevo.ba
Bahati vozač: Mislili su da će me objesiti, a ja prođoh s kaznom 237 eura
/ printscreen
Već smo pisali o bahatom vozaču iz Pljevalja koji je snimljen da 1. oktobra blokira vozilo Hitne pomoći.

Bahati Stojan Tomić (24) iz Glisnice kod Pljevalja sprečavao je vozilo Hitne pomoći koje je bilo u misiji spasavanja dvije osobe teško povrijeđene u udesu na putu Pljevlja – Gradac u Glisnici.

Tomićev postupak je zaprepastio crnogorsku javnost koja je zatražila oštre sankcije. Portal CdM je prijavio slučaj policiji, nakon čega je Tomić priveden, no tužilac je ocijenio da nema elemenata krivičnog djela. Umjesto toga, protiv Tomića je pokrenut prekršajni postupak.

Na društvenim mrežama Tomić se "pohvalio" kako je suđenje završeno, pa "iako je mislio da će ga pljevaljski sud objesiti, prošao je samo s 237 eura kazne, sa svim troškovima".

Popis grijeha je podugačak, stoji u odluci  Suda za prekršaje. Tomić je kriv što nije propustio vozilo sa prvenstvom prolaza, što nije omogućio preticanje i nije pomjerio vozilo sa kolovoza kad ga je sustiglo vozilo Hitne pomoći, već je svojim vozilom prelazio sa desne u lijevu traku sprečavajući vozilo Hitne pomoći da izvrši preticanje.

Kriv je što se u vrijeme prekršaja nije kretao desnom stranom kolovoza u smjeru kretanja i nije se držaio što bliže desnoj ivivi kolovoza, već je koristio i kolovoznu traku namijenjeno za saobraćaj iz suprotnog smjera. Takođe, njegovo vozilo nije bilo registrovano.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije