Azilanti protestiraju u Zagrebu

Fena
Azilanti protestiraju u Zagrebu
Skupina azilanata prosvjedovala je u ponedjeljak ispred zagrebačkog Centra za tražitelje azila "Porin" jer policija navodno nije reagirala na nekoliko incidenata.

Među incidentima je i nasilje prema emigrantima proteklog vikenda kada su nepoznati napadači palicama ispred "Porina" napali nekoliko azilanata.

U Ravnateljstvu policije, pak, kažu da incidenti u kojima su žrtve tražitelji azila nisu tolikog intenzitata kako to oni tvrde. Dodaju i da kontinuirano nadziru hotel za azilante kao i okolno područje, javila je Hina.

Zagrebačkoj policiji su, kako se doznaje, osobe iz "Porina" prijavile tri incidenta, a u jednom je došlo do međusobnog sukoba dvojice azilanata. Policija navodi da sve prijavljene slučajeve istražuju.

Prosvjedinici, s druge strane, tvrde da policija ne reagira kako bi trebala te da se osjećaju nesigurno.

"Ne osjećamo se sigurno. Došli smo u Evropu zbog slobode. Ako smo slobodni, zašto nam ne daju da živimo slobodno? Napali su nas, policija nam nije pomogla", kazali su tražitelji azila.

HRT javlja da se prosvjednici žale i na smještaj i hranu, kao i na nedostupnost liječnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije