Avanturistički Vučić: Ako se to dogodi obećavam da ću u odijelu skočiti u bazen

7
Radiosarajevo.ba
Avanturistički Vučić: Ako se to dogodi obećavam da ću u odijelu skočiti u bazen
Foto: EPA / Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, između ostalog, govorio o situaciji u kojoj su se našli radnici Fiata u Kragujevcu.

"Radnike Fiata će primiti premijerka Brnabić narednih dana, a to šta će raditi privatni vlasnik mi ne odlučujemo", naveo je predsjednik Srbije.

Gostujući na TV Prva Vučić je na pitanje šta će se dešavati sa radnicima Fiata koji su nezadovoljni zbog ponude kompanije da napuste fabriku ili odu da rade u inostranstvo, rekao da je Stelantis privatna firma i da on ne može njima da govori šta će da rade, ali da će država pomoći radnicima koji ne budu zadržani slično kao što je pomogla radnicima Geoksa - da dobiju drugi posao.

U Bosni i Hercegovini danas otvaranje biračkih mjesta povodom izbora u Hrvatskoj

U Bosni i Hercegovini danas otvaranje biračkih mjesta povodom izbora u Hrvatskoj

Predsjednik Srbije najavio je danas da će u drugoj polovini juna biti poznata odluka jednog velikog globalnog proizvođača automobila da li će investirati u Srbiji i obećao da će od sreće obučen skočiti u tašamajdaski bazen ako odluka bude pozitivna.

"Obećavam da ću u odijelu da skočim u tašmajdanski bazen ako dobijemo tu vijest u junu. Toliko je važna ta vijest i poslije toga - završio sam posao za Srbiju", rekao je Vučić na TV Prva.

Dodao je da se ta odluka očekuje u drugoj polovini juna, prenose srbijanski mediji.

"Ako to bude, kao Savić, jedino sam deblji od njega, skočiću u odijelu u bazen, jer mislim da bi to bila najveća pobjeda Srbije, ako uspijmo. Još dvije zemlje su u igri, a mislim da smo u svemu bolji od njih osim u jednoj stvari. A znate koja je ta jedna stvar - pričam o njoj u cijeloj emisiji", rekao je Vučić aludirajući na temu kojoj je pripao najveći dio razgovora u emisiji, a tiče se sankcija Rusiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije