Autoput Beograd - Zagreb: Dva lančana udesa, dvije osobe smrtno stradale

Radiosarajevo.ba
Autoput Beograd - Zagreb: Dva lančana udesa, dvije osobe smrtno stradale

U blizini naplatne rampe u Šimanovcima, na autoputu Beograd-Zagreb, zbog guste magle, jutros su se dogodila dva lančana sudara u kojima je učestvovalo 36 vozila, a dvije osobe su smrtno nastradale, dok je 20 osoba lakše povrijeđeno, javlja Anadolu Agency.

Među dvadeset povređenih nalazi se i troje djece.

Prvi sudar dogodio se oko dva kilometra prije rampe u Šimanovcima, i u njemu je učestvovalo 16 vozila. Drugi lančani sudar, u kojem je učestvovalo dvadeset vozila, dogodio se na oko 200 metara prema Pećincima.

Na terenu su vatrogasne ekipe i ekipe Hitne pomoći iz Pećinaca, Sremske Mitrovice, Rume, Inđije i Beograda.

Prema prvim informacijama koje prenose mediji u Srbiji, uzrok ova dva lančana sudara je gusta magla, slaba vidljivost i neprilagođena vožnja.

Promet je preusmeren preko Rume.

Ovih dana je zbog nastupajućih božićnih i novogodišnjih praznika povećan promet vozila na autoputu Zagreb - Beograd, kao i na graničnom prelazu Batrovci između Hrvatske i Srbije. Na tom prelazu u subotu naveče je formirana višekilometarska kolona vozila, a na prelazak granice se čekalo više od tri sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije