Požega / Automobilom uletio u porodičnu kuću: "Da sam ostao gledati TV ne bih bio živ"

10. 09. 2019. u 07:57:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 13

Sinoć oko ponoći vozač je svojim automobilom uletio u dnevni boravak porodične kuće u Požegi. Kako neslužbeno doznaje Požega.eu, 22-godišnji vozač Opel Astre karavan, zagrebačkih registarskih oznaka bježao je policiji koja ga je pokušala zaustaviti. Najvjerovatnije je bio pod utjecajem alkohola.

"Sat vremena prije sjedio sam u dnevnom boravku i gledao televizor. Otišao sam spavati u spavaćoj sobi koja mi je odmah pokraj dnevnog boravka. Uhvatio sam prvi san. U snu sam čuo nekakav jak udarac. U tom trenutku nisam znao što se zbiva. Kad sam izišao iz spavaće sobe imao sam što vidjeti. Nekakav mladić je automobilom uletio u moj dnevni boravak, došao gotovo do pola njega. I sami možete pretpostaviti koja je to brzina vozila bila kada je izbila prozore, zid i slomila radijatore u dnevnom boravku. Da sam bio u dnevnom boravku i sjedio gdje uvijek sjedim sad s vama ne bi razgovarao. To ne bi preživio", prepričava vlasnik porodične kuće.
Automobilom uletio u porodičnu kuću - undefinedFoto: 24sata.hr: Automobilom uletio u porodičnu kuću

U nevjerici cijeli događaj je promatrala i kćerka vlasnika kuće koja je u trenutku ulijetanja vozila u njihov dnevni boravak bila na spratu:

"Nisam još bila zaspala i čula sam da neki automobil ide velikom brzinom. Mislila sam da će se uspjeti zaustaviti ali kao što vidite nije. Uletio je u naš dnevni boravak. 

Automobilom uletio u porodičnu kuću - undefinedFoto: 24sata.hr: Automobilom uletio u porodičnu kuću

Udar vozila u kuću probudio je i okolne susjede koji su došli vidjeti što ih je probudilo. Prizor je bio zastrašujući.

Po završetku policijskog uviđaja biti će poznato više detalja, prenosi 24sata.hr

NEMA KOMENTARA