Automobil poginulog mladića i djevojke izložen kao upozorenje vozačima

Fena
Automobil poginulog mladića i djevojke izložen kao upozorenje vozačima
Razbijeni automobil u kojem je dvoje mladih ljudi poginulo postavljen je u centru Skoplja u okviru državne kampanje za podizanje svijesti za odgovorno ponašanje u saobraćaju.

Pored automobila, na kojem se vide tragovi krvi, postavljen je veliki crveni pano na kojem bijelim slovima piše: Krenuli su na ljetovanje, a odletjeli u provaliju…Ivan (24) i Ana (19) stradali su u saobraćajnoj nesreći".

Oštećeno vozilo postavljeno je na platou pored najprometnije skopske ulice i tu će ostati do kraja ljeta kao upozorenje kako može završiti neoprezna vožnja.

Makedonske vlasti su polovinom ove sedmice započele kampanju Ne leti, ljetuj, dijeljenjem letaka vozačima na graničnim prijelazima, u kojima je objašnjeno kako se trebaju ponašati u saobraćaju.

U Makedoniji je posljednjih godina u porastu broj saobraćajnih nesreća zbog brze i neodgovorne vožnje. Prema policijskoj statistici, u 2017. godini u saobraćajnim je nesrećama poginulo 155 osoba, od kojih je najveći broj bio uzrasta od 15 do 40 godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije