Armin Hodžić iz Zagreba: Izgledalo je kao vječnost, iz ovog ćemo izaći jači

Radiosarajevo.ba
Armin Hodžić iz Zagreba: Izgledalo je kao vječnost, iz ovog ćemo izaći jači
Foto: Radiosaraj / Armin Hodžić

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) u Hrvatskoj Armin Hodžić u razgovoru za Radiosarajevo.ba opisao je dramatične događaje nakon jutrošnjeg snažnog potresa, najjačeg u posljednjih 140 godina pogodio područje Zagreba.

"Jutros oko 6:20 pogodio nas je snažan potres. Sa suprugom sam istrčao van, a trajalo je 10-15 sekundi, iako je izgledalo kao cijela vječnost. Nakon toga podrhtavalo je još nekoliko puta, a dva puta snažnije. U tim trenucima čovjek razmišlja samo o vlastitom preživljavanju, pa smo spremili dokumente i osnovne stvari za slučaj da se ponovi jak potres", govori Hodžić za Radiosarajevo.ba.

Kao što to obično biva u izvanrednim situacijama, dodaje Hodžić, počele su se širiti lažne vijesti o najavama idućeg potresa što se protivi onome što struka kaže.

"Mnoge zgrade i kuće su oštećene, osobni automobili oštećeni, a najviše me osobno pogodilo stanje u Petrovoj bolnici, gdje su tek porođene žene s bebama istrčale vani na hladnoću, a napominjem da je u tim trenucima počeo i snijeg padati. Problem predstavlja oštećenje bolnica koje su već preopterećene koronavirusom. Trenutno se stanje smiruje, a sve su službu na terenu, državni vrh je već održao izvanredni sastanak i dao izjave za medije. Posebno je otežavajuća okolnost pandemija koronavirusa koja je sad još veća opasnost jer se ljudi grupiraju i izlaze van. Koristim prilikom i da se zahvalim svima koji se brinu i šalju podršku, mnogi prijatelji iz Sarajeva i određeni politički dužnosnici su me odmah jutros zvali i pitali za stanje. Isto tako, vjerujem da ćemo iz ovoga svega izaći još jači", poručuje Hodžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije