Apelacioni sud odbio Miškovićevu žalbu

Radiosarajevo.ba
Apelacioni sud odbio Miškovićevu žalbu

Posebno odeljenje za organizovani kriminal Apelacionog suda u Beogradu odbilo je kao neosnovanu žalbu branilaca Miroslava Miškovića i potvrdilo prvostepeno rješenje Višeg suda u Beogradu kojim mu je određena kaucija u iznosu od 12 miliona eura u dinarskoj protuvrijednosti, javlja Tanjug.    

U saopštenju Apelacionog suda se navodi da je prvostepeno rješenje potvrđeno i u dijelu kojim je prema Miroslavu Miškoviću određena mjera zabrane napuštanja boravišta i privremeno oduzeta putna isprava - pasoš na njegovo ime, i kojim je naloženo okrivljenom da svoj važeći pasoš preda u depozit Višeg suda u Beogradu, Posebno odeljenje.

U obrazloženju se navodi da postoji opravdana sumnja da je okrivljeni od privrednog društva s Djevičanskih ostrva i preduzeća Delta M, pribavio imovinsku korist privrednom društvu čiji je krajnji vlasnik Marko Mišković od 2.277.028.616 dinara, privrednom društvu čiji je krajnji korisnik okrivljeni u iznosu od 217.064 eura i privrednom društvu čiji je vlasnik Milo Đurašković u iznosu od 829.170.448,44 dinara.

Kaucija od 12 miliona eura opravdana

Kako se navodi, okrivljeni je kao vlasnik, suvlasnik i odgovorno lice u većem broju pravnih lica registrovanih u Srbiji, na Kipru, Holanskim Antilima i Djevičanskim ostrvima, u prethodnom periodu izgradio brojne privatne i poslovne kontakte i posjeduje znatnu finansijsku moć, što ukazuje da je pravilno Viši sud našao da je novčani iznos od 12.000.000 eura u gotovom novcu dovoljna garancija da okrivljeni neće pobjeći.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije