Apel vladi da odustane od Pelješkog mosta

Radiosarajevo.ba
Apel vladi da odustane od Pelješkog mosta

Predstavnici peljeških i korčulanskih općina su u Dubrovniku na konferenciji za novinare još jednom pozvali hrvatsku vladu da preispita odluku o nastavku izgradnje pelješkoga mosta.
 
Načelnik orebićke općine, Tomislav Jurjević rekao je kako u ime svih Pelješčana i svih stanovnika hrvatskoga juga poziva predstavnike hrvatske vlade da ih "uvjere i argumentima dokažu da je veći interes za sve Pelješčane i stanovnike hrvatskoga juga da buduća autocesta ide kroz Bosnu i Hercegovinu, a ne nastavak izgradnje pelješkoga mosta". "Neka to objasne stanovnicima, gospodarstvenicima, školjkarima, vinarima i turističkim djelatnicima", dodao je.

Na konferenciji za novinare istaknuto je da izgradnja pelješkoga mosta stoji kao dvije i pol sportske dvorane arene te kako je taj most jedini i najbrži način da se konačno prometno spoji Republika Hrvatska i da se njezin jug izvuče iz prometne izoliranosti. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije