Anto Đapić izbačen iz HSP-a?

Radiosarajevo.ba
Anto Đapić izbačen iz HSP-a?

Nakon što jeAnto Đapić prije nekoliko dana najavio svoj povratak u politiku, predsjedništvo Hrvatske stranke prava (HSP) jednoglasnom ga je odlukom izbacilo iz stranke.

"Kada je Đapić nakon parlamentarnih izbora izabran za počasnog predsjednika, bilo je dogovoreno da se više neće politički angažirati, ali je ponovno stranku počeo koristiti za vlastite političke ambicije. Mi ne želimo i ne smijemo biti taoci nečijih osobnih interesa zbog kojih je velik broj članova napustio našu stranku", rekao je predsjednik HSP-a Danijel Srb.

S druge strane, kako piše Večernji, Đapić je demantirao navode riječima: "To su totalne bedastoće i politička podmetanja!": "Upravo sjedim s još četiri člana Glavnog stana na kavi u Osijeku. Informacija da sam izbačen iz stranke nevjerojatna je jednako kao da su rekli kako sam odletio na mjesec", kazao je on.

Dugogodišnji predsjednik, a do danas i počasni predsjednik stranke - Anto Đapić, koji je svojevremeno već bio gradonačelnik Osijeka, nedavno je objavio kako ozbiljno razmatra ponovnu kandidaturu za tu funkciju.

Na konferenciji za novinare, prošlog tjedna, na kojoj je govorio o dosadašnjem radu osječke gradske vlasti, Đapić je na novinarski upit je li donio odluku o svojoj kandidaturi za osječkoga gradonačelnika i kada će je objaviti, kazao kako je osječka gradska podružnica od njega zatražila aktivno uključivanje u predstojeće lokalne izbore, a on je zatražio kraće vrijeme da razmisli, javlja Dnevnik.hr.

„U ovom trenutku mogu reći da sam 90 posto spreman izići na izbore, ali uskoro ćemo imati zbor podružnice, na kojem ćemo donijeti konačnu odluku“, poručio je Đapić dodavši kako će imati nekih zahtjeva prema podružnici i da će, ako oni budu ispunjeni, istaknuti kandidaturu.

Rekao je da očekuje potporu podružnice u potpunoj slobodi kreiranja izborne kampanje i odabira kandidata za dogradonačelnike te da stoga mora imati bezuslovnu potporu za svoju viziju i program, ocijenivši kako njegovi zahtjevi nisu veliki.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije