Andrej Plenković: Ne prihvaćam ostavku ministra odbrane Krstičevića

Anadolija
Andrej Plenković: Ne prihvaćam ostavku ministra odbrane Krstičevića
AA / Andrej Plenković
Kao predsjednik Vlade, ne prihvaćam najavljenu ostavku potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, poručio je hrvatski premijer Andrej Plenković danas u Banskim dvorima.

"Kao predsjednik Vlade ne prihvaćam najavljenu ostavku potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića. Sav angažman koji su imali pripadnici oružanih snaga bio je pravodoban, koristan i učinkovit", poručio je premijer Plenković.

Ministar odbrane je anticipirao ovu krizu, unaprijed donio odluku o stavljanja u pripravnost oružanih snaga, rekao je premijer i dodao da se tu može samo "pohvaliti preventivni angažman ministra koji još uvijek ima istančani osjećaj ratnog zapovjednika".

Riječ je o jednom od 14 aktivnih požara koji su u protekla tri-četiri dana bili aktivni u Splitsko-dalmatinskoj županiji, istaknuo je premijer, govoreći o požaru koji je sinoć došao u splitsko predgrađe.

"Rijetkost je da požar dođe do samog grada Splita, do njegovih predgrađa, i to je poanta medijske atraktivnosti", izjavio je premijer osvrćući se na, kako je rekao, zlurade medijske napise i komentare.

Osvrnuo se na i komentar hrvatske predsjednice izrečen u Salzburgu u kojem je poručila da je Hrvatska vojska na požarištu mogla biti ranije, poručivši kako ne zna na osnovu kojih informacija je predsjednica došla do tih zaključaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije