Analizom tahografa potvrđen Paravinjin iskaz

Radiosarajevo.ba
Analizom tahografa potvrđen Paravinjin iskaz

Detaljnom analizom tahografa kamiona koji je vozio Dragan Paravinja, istražioci su utvrdili da je on vozilo zaustavio na mostu iznad Krke, odakle je rekao da je bacio u vodu 17-godišnju Antoniju Bilić, prenosi "Jutarnji list".

Iz izvora bliskih istrazi list saznaje da je riječ o predjelu Brljan, preciznije o dijelu asfaltnog puta koji Krku premošćuje sa tri mostića.

Na tom je predjelu jučer ujutro započeo je treći dan potrage, međutim, pretraga se prvi put proširila nizvodno na slap Manajlovac, Roški slap i Visovac.

Jedan od mještana potvrdio je da je 8. juna, dan nakon što je Paravinja u vodu ubacio djevojku, Krka naglo nabujala i možda prenijela tijelo preko slapa Brljan.

Nastavljena intenzivnapotraga za Antonijom Bilić

Potraga za nestalom maloljetnom Antonijom Bilić iz Drniša i dalje se intenzivno nastavlja, a danas će se pretraživati područje riječnoga korita rijeke Krke od hidrocentrale Miljacka prema manastiru "Krka" i nadalje prema Roškome slapu, saopćila je jutros Policijska uprava šibensko-kninska.

Također, danas će ronioci i pripadnici slovenske vojske i specijalaca uređajem sonar pretraživati akumulacijsko jezero kod Gračaca, pokraj mjesta Štikada.

U potrazi sudjeluje, kao i jučer, oko 160 osoba, od kojih veliki broj policajaca, među kojima više od 30 ronioca. U pretrazi će, kao i svakoga dana sudjelovati i više od 15 pripadnika Gorske službe spašavanja sa psima.

Svi do sada pribavljeni podatci, kao i snimke bespilotnih letjelica, se detaljno pregledavaju i analiziraju, navode iz PU šibensko-kninske.

Podsjetimo, sedamnaestogodišnja Antonija Bilić nestala je 7. juna kada se ukrcala u kamion na mostu preko Čikole i od tada joj se gubi svaki trag. Vozač kamiona Dragan Paravinja (42) uhapšen je u nedjelju, 26. juna, kod sela Donji Srđevići na području Republike Srpske, gdje se skrivao od 23. juna. Tokom ispitivanja koje je provela policija Republike Srpske, Paravinja je rekao da je Antoniju Bilić zadavio i bacio u rijeku Krku. Temeljem tog priznanja pokrenuta je široka potraga od Oklaja prema Kistanjama, kao i rijeka Krka. Osumnjičeni Paravinja se nalazi u pritvoru u Istočnom Sarajevu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije