Ana Brnabić dočekana aplauzom. Trenutno se obraća uživo: 'Dobrodošli na slavlje'

3
Radiosarajevo.ba
Ana Brnabić dočekana aplauzom. Trenutno se obraća uživo: 'Dobrodošli na slavlje'
Foto: Printscreen / Ana Brnabić

Premijerka Srbije i članica Predsjedništva Srpske napredne stranke Ana Brnabić obraća se novinarima nakon izbornog dana u komšiluku Bosne i Hercegovine.

Dočekana je aplauzom i ponovila je riječi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića - "Dobrodošli na slavlje".

"Da počnemo od toga kako je izgledao izborni dan, koliko smo čuli neistina, poluinformacija i svega ostalog, sve sa jednim ciljem. Da se kreira atmosfera panike i haosa, i borili smo se protiv toga, poštovali izbornu tišinu za razliku od ostalih, i probali smo da objasnimo o kakvim je lažima riječ", kazala je Brnabić.

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Brnabić je podsjetila da je u opozicionim medijima objavljeno da je kum predsjednika glasao sa njim, i rekla da su postojale dezinformacije o navodnim preminulim ljudima koji su glasali.

Takva brutalnost u izbornoj tišini nije nikad zabilježena. Na uzorku od 50 posto biračkih mjesta, želim reći da naša lista u ovom trenutku ima 47,1 posto podrške”, rekla je Brnabić.

“Nakon toga 23 posto Srbija protiv nasilja i SPS na 6,5 posto”, nabrojila je premijerka Srbije.

Još tri liste bi mogle po ovim rezultatima u Skupštinu. SNS bi prema ovome, dodala je, trebao sam imati više od 125 mjesta u Skupštini.

Trenutni rezultati izbora u Srbiji: Samo četiri stranke prešle izborni prag, evo i koje

Trenutni rezultati izbora u Srbiji: Samo četiri stranke prešle izborni prag, evo i koje

Dodala je kako je tek počelo prebrojavanje listića za Beograd. Otkrila je da se oporba nada dobrom rezultatu, ali svako daje svoje brojeve.

Hvala Aleksandru Vučiću što je izdržao najprljaviju kampanju ikad, hvala građanima, hvala svima i idemo dalje”, zaključila je.

Na portalu Radiosarajevo.ba pratite iz minuta u minut sva dešavanja na izborima u Srbiji, te reakcije iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske... i drugih država Balkana i Europske unije, na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije