Ambasada Ukrajine povukla prvobitno saopćenje o uzrocima pada aviona

Radiosarajevo.ba
Ambasada Ukrajine povukla prvobitno saopćenje o uzrocima pada aviona
Foto: EPA-EFE / Avionska nesreća u Iranu

Ambasada Ukrajine u Iranu zamijenila je prvobitno saopćenje o uzrocima pada aviona u Teheranu u kojem se teroristički ili raketni napad isključuje kao uzrok nesreće, javio je CNN.

Ambasada je u novom saopćenju navela da se uzroci incidenta razjašnjavaju, kao i da prethodna saopćenja o uzrocima nesreće nisu zvanična.

„Informacije o uzrocima avionske nesreće razjašnjava komisija. Svako saopćenje koje se odnosi na uzroke nesreće prije odluke navedene komisije nije zvanično“, kaže se u saopćenju.

U prvobitnom saopćenju na sajtu ambasade, koje je uklonjeno, isključen je teroristički napad kao mogući uzrok pada, uz navođenje da preliminarne informacije sugerišu na neispravnost motora, pišu Nezavisne.

Ukrajinski avion, koji se sa 176 putnika i članova posade srušio ubrzo po polijetanju s aerodroma u Teheranu, nije proglasio uzbunu.

Teheran: Stigle prve informacije o uzroku pada ukrajinskog aviona?

Avion se srušio nekoliko sati nakon što je Iran izveo raketni napad na dvije baze u Iraku u kojoj su smještene američke snage, u znak osvete zbog ubistva iranskog generala Kasema Sulajmanija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije