Bh. državljanin Alem Čamdžić: Ja sam porodični čovjek, a ne ubica Mossada

Radiosarajevo.ba
Bh. državljanin Alem Čamdžić: Ja sam porodični čovjek, a ne ubica Mossada
Slobodna Bosna / Isječak iz filma "Čamac" koji govori o Alemu Čamdžiću
Uz jake mjere osiguranja, praćen s više interventnih policajaca naoružanih dugim cijevima, bh. državljanin Alem Čamdžić je doveden na Županijski sud u Velikoj Gorici.

Sud treba donijeti odluku o izručenju Čamdžića Tunisu koji ga traži zbog teškog zločina.

Čamdžić je po Interpolovoj međunarodnoj potjernici uhapšen 13. marta na zagrebačkom aerodromu dr. Franjo Tuđman. Tunis traži njegovo izručenje jer se, prema pisanju medija, povezuje s ubistvom Tunižanina Mohameda Zouarija, vazduhoplovnog inženjera, stručnjaka za dronove, navodno saradnika Hamasa. 

“Nemam nikakve veze s onim što se dogodilo u Tunisu, odnosno s ubistvom Mohammeda Zouarija. Ja nikada u svom životu nisam bio kažnjavan i zato mi je sve ovo što se događa izuzetno šokantno. Ja sam porodični čovjek. Imam suprugu i djecu koju nastojim odgajati u pozitivnom pravcu”, to je istražiteljima rekao Alem Čamdžić, navodni saradnik Mossada, protiveći se izručenju Tunisu.

Zouari je ubijen u decembru 2016. godine, a ministar pravosuđa Tunisa potvrdio je da su u ubistvo upletena dvojica državljana BiH za kojim su raspisane međunarodne potjernice.

Inžinjer Zouari je likvidiran u automobilu u blizini njegove kuće u gradu Sfax. Navodno je bio povezan s palestinskom grupom Hamas, koja za ubistvo optužuje izraelsku tajnu službu Mossad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije