Aleksić: Mladićevo zdravlje je zapušteno

Radiosarajevo.ba
Aleksić: Mladićevo zdravlje je zapušteno

Aleksandar Aleksić, branilac Ratka Mladića po službenoj dužnosti, za B92 kaže da je zdravstveno stanje Mladića zapušteno, te da je on sada u zatvorskoj bolnici. 

On je u četvrtak najavio da će podnijeti podnesak Haškom tribunalu koji se odnosi na zdravstveno stanje Mladića i one podneske koje idu u korist tom haškom optuženiku. 

Kako navodi Aleksić, Mladić je saglasan s tim da ovaj advokat, za sada, bude prisutan u sudnici. 

"Mene je sud imenovao za sutrašnje pojavljivanje i za obavljanje svih neophodnih pravnih radnji u međuvremenu dok se ne izabere stalni branilac", kazao je Aleksić.

Tokom susreta s Mladićem ponovio mu je koja su njegova prava kada je riječ o odbrani, na koji način i u kom roku može da izabere svoj tim. 

"Razgovarali smo o daljoj proceduri, pretpretresnoj fazi, mogućnostima za posjetu i kontaktima s njegovom porodicom", naveo je Aleksić.

Normalna procedura je, kako je kazao Aleksić, da sudsko vijeće, odnosno pretpretresni sudija u petak na prvom pojavljivanju pita Mladića i o uslovima u pritvoru i njegovom zdravstvenom stanju.

Aleksić je kazao da Mladić nije u mogućnosti da ima normalni telefonski kontakt kao i ostali pritvorenici zato što je u zatvorskoj bolnici, ali da mu je u srijedu i četvrtak omogućeno da telefonom razgovara sa svojom porodicom i advokatom Milošem Šaljićem.

Po riječima advokata, Mladić je svjestan i upoznat gdje se nalazi i kakva procedura slijedi.

Aleksić je istakao da je ovaj slučaj najobimniji predmet u Haškom tribunalu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije