Aleksandar Vulin: Niko u Mitrovici ne smije udariti Srbina!

Radiosarajevo.ba
Aleksandar Vulin: Niko u Mitrovici ne smije udariti Srbina!

Ministar bez portfelja Aleksandar Vulin kazao je Srbima u Kosovskoj Mitrovici da Srbiju iz ovog grada mogu otjerati jedino oni sami ako im se ponovi nedjelja slična onoj 3. novembra, javlja Tanjug.

Vulin je u ime Vlade Srbije čestitao Mitrovčanima slavu Mitrovdan i  pozvao ih da poslušaju pozive države, patrijarha srpskog i crkve, da budu uz Srbiju i izađu da glasaju na ponovljenim lokalnim izborima 17. novembra.

Niko Srbiju iz Mitrovice neće moći otjerati osim vas, samo Srbi mogu Srbiju da otjeraju i samo ona tužna nesretna nedjelja ako se ponovi Srbiju može da otjera", rekao je Vulin i naglasio: "Ne dajte da je otjeraju zbog sebe i svoje djece .

On je apelirao da se nikada više ne ponovi slika nasilja.

"Niko u Mitrovici ne smije da udari Srbina, da ga povredi, ne u Mitrovici, ne Srbi, nikada nemojte dozvoliti da se to ponovi", rekao je Vulin.

 On je zamolio građane da hrabrost koju su imali na barikadama sada iskoristite još jednom, upitavši ih da li su ikada pogriješili kada su poslušali svog patrijarha, svoju državu, svoju crkvu.

"Gledali smo mnogo zla i nepravde ali je ono dolazilo od tuđih ruku, od onih koji ne razumiju ni naš jezik, koji ne razumiju što je slava, koji ne razumiju što je Mitrovica. Prvi put smo prošle nedjelje gledali naše sunarodnjake kako svojim sunarodnjacima nanose zlo i nepravdu", rekao je ministar.

Želim da i naredne godine slavimo ovu istu slavu sa ljudima koji znaju što je slava, a sami ćemo ih birati i izabrati, rekao je ministar koji je potom roditeljima beba rođenim u prvoj polovini 2013. godine u Kosovskoj Mitrovici uručio jednokratnu novčanu pomoć, javila je Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije