Aleksandar Vulin: Muslimani u Srbiji nemaju nikakve veze s napadima u Parizu

Radiosarajevo.ba
Aleksandar Vulin: Muslimani u Srbiji nemaju nikakve veze s napadima u Parizu

"Užas i zlo koje se dogodilo u Parizu niko ne smije da iskoristi da bi podsticao mržnju prema muslimanima u Srbiji koji nemaju nikakve veze s tim", izjavio je danas u Subotici ministar rada, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, javlja Fena.

"Nisu svi muslimani teroristi i tačka. Nisu svi izbjeglice teroristi i tačka. Nisu oni koji su ubijali po Francuskoj Francuzi i tačka. To su neljudi i ništa više", poručio je Vulin na otvaranju prihvatnog centra za migrante u Subotici.

On je zamolio da se događaji iz Francuske ne zloupotrebljavaju u političke svrhe, jer po njegovoj ocjeni teror i služi da uvede strah među ljude.

"Mi ćemo se ponašati kao i do sad. Uz maksimalno podignutu razinu sigurnosti. Siguran sam da i sve ostale zemlje to rade", dodao je Vulin.

Ministar je podsjetio da je kroz Srbiju prošlo oko 500.000 izbjeglica koji nisu napravili ni jedan incident, te da ni jedna zemlja ne može da procjeni šta je bilo u glavi onog čovjeka koji je sudjelovao u terorističkom napadu u Parizu, a koji je prošao kroz Srbiju.

Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije