Aleksandar Vučić: Znam ime ministra odbrane

Radiosarajevo.ba
Aleksandar Vučić: Znam ime ministra odbrane

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se oko 20. augusta u Skupštini Srbije raspravljati o novoj, "rekonstruiranoj vladi", koju će, po njegovim očekivanjima, činiti isti koalicijski partneri, dok će novi ministar odbrane biti poznat narednih dana.

Vučić je kazao kako očekuje stav URS, ali je istakao da je većinska podrška u Skupštini u svakom slučaju nesporna.

Na pitanje tko bi, ukoliko stigne negativan odgovor URS-a, tu stranku mogao da zamjeni u rekonstruiranoj vladi, Vučić je rekao da se o tome ne bi izjašnjavao prije razgovora sa svim koalicijskim partnerima, ali da on osobno nije razmišljao o drugim strankama, osim postojećih, koje bi činile novu vladu.

"Imat ćemo većinu zastupnika u skupštini", kazao je Vučić, dodavši kako će rekonstrukcija biti sveobuhvatna i da će to biti "praktično nova vlada".

On je rekao da SNS ima riješenje za mjesto ministra odbrane, no nije želio da otkriva o kome je riječ.

Potpredsjednik vlade je i ovoga puta ukazao da glavna tema rekonstrukcije nisu personalna rješenja već promjena standarda ponašanja prema građanima, a da je malo onih koji žele da vide da se mnogo toga mijenja.

"Plašim se da su promjene u Srbiji ne tako lake, no do njih moramo doći", rekao je Vučić i dodao da je razočaran pisanjem onih koji, kako je ocijenio, podcjenjuju sve i kažu "nije vam ovo neka rekonstrukcija", javlja Tanjug

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije