Aleksandar Vučić: 'Uvijek ćemo poštovati integritet BiH'

Radiosarajevo.ba
Aleksandar Vučić: 'Uvijek ćemo poštovati integritet BiH'

Aleksandar Vučić, budući premijer Srbije, na pitanje novinara da prokomentariše jučerašnju izjavu da će prvi grad koji će posjetiti ukoliko postane premijer Srbije biti Sarajevo, rekao je kako je ta posjeta važna zbog regionalne stabilnosti i niza drugih pitanja, javlja Anadolu Agency.

"Rekao sam da milsim da ću ići u Sarajevo, nisam bio u Sarajevu godinu i po dana i mislim da je ta posjeta veoma važna zbog regionalne stabilnost, odnosa između Srbije i Bosne i Hercegovine, odnosa iskrenog prijateljstva i partnerstva koje moramo da gradimo. Mi, pri tome, naravno, poštujemo Dejtonski sporazum, volimo Republiku Srpsku, ali i veoma poštujemo i uvek ćemo poštovati integritet BiH i naroda BiH. Za nas je važno da se narodi u BiH dogovaraju, ali je za nas važno i da građani u BiH dobro žive, kao i da imamo odličnu ekonomsku saradnju i da tu ekonomsku saradnju, ako je moguće, unapređujemo", kazao je Vučić nakon sastanka s koalicijom koju predvodi Boris Tadić.

On je kazao kako vjeruje da dvije vlade, Srbije i BiH, u toku ove godine mogu da organizuju i zajedničku sjednicu. 

U jučerašnjem obraćanju novinarima Vučić je rekao da će se odazvati pozivu da posjeti Sarajevo, koji je uputio predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

"Prva poseta nove vlade, ako ja budem na njenom čelu, bit će poseta Sarajevu", rekao je jučer Vućić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije