Aleksandar Vučić: Strane službe rade mi o glavi

Radiosarajevo.ba
Aleksandar Vučić: Strane službe rade mi o glavi

Premijer Aleksandar Vučić je izjavio sinoć da se njegova borba za suverenu Srbiju ne sviđa mnogima u inostranstvu.

„Odbrojavaju mi dane razne strane službe, rade mi o glavi, prave afere i šire razne priče o tome koliko mi je preostalo. A smeta im jer se borim za Srbiju i što mi je samo ona važna, što poštujem Ustav na koji sam se zakleo“, kazao je Vučić za TV Hepi.

Vučić je gostujući u emisiji Ćirilica, javlja Blic, rekao da mu, od kada je formirana vlada, mnogi iz različitih motiva i razloga "odbrojavaju dane" i da su odmah krenule nevjerovatne priče. U prilog tome premijer je naveo dešavanja u vezi prošlogodišnjih poplava i dodao da su postojali oni koji su namjerno i smišljeno unosili haos i govorili o stotinama i hiljadama mrtvih koji se spaljuju u visokoj peći u Lazarevcu, koja u tom gradu ne postoji.

"Ima mnogo tajkuna, kriminalaca, reketaša koji hoće sa mnom da se obračunaju. Ja sam ovde, da bežim neću, obračunaću se sa vama lopovi i kriminalci i pobedićemo vas."

Na pitanje kome se zamjerio, Vučić je rekao da se zamjerio nekima i pojedinim inostranim službama zato što štiti slobodu i nezavisnost Srbije, što Srbija danas nije vazalna zemlja, što ima svoje "ja", umije da brani i štiti svoje interese, umije da brani interese srpskog naroda i zato što neće da služi tuđim, već samo interesima svoga naroda.

Zamjerio se, kaže, i što niko ne može da mu naređuje šta u ime Srbije treba da uradi.

"Ali, pre svega zato što niko ne želi da trpi jakog lidera u jednom maloj zemlji koji će, po nečijem gledanju, morati mnogo toga da pušta i popušta u budućnosti. Zato je bolje da to bude neko slab, neki potrčko koga će moći da promene kad hoće i kao u lutkarskom pozorištu da mu menjaju poziciju", rekao je Vučić.

Premijer je naglasio da će se onoliko koliko može boriti za svoju zemlju: "Ja sam Srbin koji radi za Srbiju i ne radi ni za koga drugog."

Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije