Aleksandar Vučić: 'Provest ćemo sporazum s Kosovom sve do svojih crvenih linija'

0
Hina
Aleksandar Vučić: 'Provest ćemo sporazum s Kosovom sve do svojih crvenih linija'
Foto: Prtscr / Youtube / Aleksandar Vučić

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u nedjelju, 19. marta da nije potpisao sporazum o normalizaciji s Kosovom jer je Srbija međunarodno priznata država i on ne želi praviti "međunarodno pravne sporazume s Kosovom koje nije međunarodno pravno priznato".

Vučić je, komentitrajući u javnom obraćanju aneks koji je jučer pod pokroviteljstvom EU-a usuglašen u Ohridu na ranije prihvaćeni europski sporazum, rekao da pažljivo odmjerava i svaku izgovorenu riječ, pozivajući se na članak 3. Bečke konvencije po kojem i suglasnost predsjednika države ima razinu obveze.

"Zato sam odbijao davati izjave poput 'prihvaćamo' već (sam rekao) 'prihvaćamo koncept' i 'radit ćemo na implementaciji" ili 'spremni smo da radimo'", naveo je Vučić.

Stručnjak otkrio: Ovaj korov nemojte čupati iz dvorišta, ima bitnu svrhu

Stručnjak otkrio: Ovaj korov nemojte čupati iz dvorišta, ima bitnu svrhu

On je naglasio spremnost Srbija da "radi na provođenju sve do svojih crvenih linija".

Vučić je ocijenio da u provođenju ankesa sporazuma Beograd više ne ovisi "o dobroj volji Prištine", već o tome koliko je Srbija spremna napraviti "određene stvari na svom europskom putu".

Postoje zasebno preuzete obaveze obje strane čije će provođenje kontrolirati i nadzirati EU, dodao je Vučić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije