Aleksandar Vučić: Naredna godina će biti jedna od presudnih

Radiosarajevo.ba
Aleksandar Vučić: Naredna godina će biti jedna od presudnih
EPA / Aleksandar Vučić
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je večeras građanima Srbije Novu godinu u kojoj će, kako kaže, biti dosta izazova, ali i prilika da se uz marljiv rad popravi standard građana i osigura veća primanja.  
 
Ova godina za Srbiju je bila uspješna, mnogi izazovi su prevaziđeni i stvoreni su uvjeti za bolju budućnost, ocijenio je predsjednik Srbije.
 
"Poštovani građani Srbije, u 2017. uspjeli smo se izboriti s brojnim izazovima. Poslije mnogo muka, poslije mnogo godina oborili smo javni dug i nastavit ćemo s tim. Uspjeli smo, također, da smanjimo nezaposlenost. Uspjeli smo otvoriti mnogo novih radnih mjesta, napraviti kilometre i kilometre novih autoputeva, regionalanih i lokalnih puteva. Uradili smo mnogo dobrih stvari za budućnost naše djece", kazao je Vučić.

Predsjednik Srbije rekao je da će sljedeća, 2018. godina, biti jedna od presudnih.

"To je godina u kojoj ćemo samo zajedničkim snagama, samo jedinstveno moći i morati sačuvati mir i stabilnost, ne samo u našoj Srbiji, već i cijelom regionu. 2018. godina mora biti godina ubrzanih europskih integracija za našu zemlju, ali i godina uspješne i svestrane saradnje i s Ruskom Federacijom i NR Kinom", naglasio je Vučić.

Izrazio je uvjerenje da zajedničkim snagama, jedinstvenom voljom, snažno i energično i prije svega marljivo, velikim radom i trudom, Srbija može postići najbolje moguće rezultate i značajno viši životni standard za sve građane koji će se ogledati i u većim platama i u većim penzijama i svim drugim primanjima.

"Još jedanput želim se zahvaliti svima na podršci koju je država Srbija imala od svih njenih građana. Hoću da svim građanima naše zemlje bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost, svim ljudima koji žive u Srbiji, ali i našem narodu koji živi u regionu i širom svijeta u rasijanju,  poželim sretnu i uspješnu Novu godinu, mnogo zdravlja, mnogo radosti, a uvjeren sam da će se naši građani i naš narod svojim radom postarati da 2018. bude zaista mnogo bolja", rekao je Vučić u novogodišnjoj poruci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije