Aleksandar Vučić: "Gluposti i pusti snovi da je Srbija pred građanskim ratom"

1
AA
Aleksandar Vučić: "Gluposti i pusti snovi da je Srbija pred građanskim ratom"
Arhiv / Aleksandar Vučić

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras povodom najava novih protesta u vezi sa otvaranjem rudnika Rio Tinto da su gluposti i pusti snovi neodgovornih ljudi da je Srbija pred građanskim ratom, i da popustljivost vlasti pred demonstrantima ne govori o slabosti vlasti, već o želji da gradi demokratiju, bolju i snažniju, uprkos svim problemima koji su bili u prošlosti.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da će se u slučaju novih blokada puteva koji su najavljeni za subotu, 4. decembar, vlast ponašati apsolutno odgovorno, da će pustiti demonstrante da rade sve što žele dok ne ugrožavaju živote i imovinu drugih i institucije, i da ga interesuje da demonstranti kažu koliko to “terorisanje građana” može da traje.

Ocjenjujući reakciju srbijanske policije protekle subote, Vučić je rekao da je policija reagovala “kao nigdje u Evropi, bez vodenih topova, bez prebijanja onih koji su brutalno kršili zakon, maltretirali ljude, čak i bez prebijanja onih koji su ugrozili živote drugih”.

Ramo Isak na obilježavanju 31. godišnjice zločina u Ahmićima: Teško je danas biti ovdje

Ramo Isak na obilježavanju 31. godišnjice zločina u Ahmićima: Teško je danas biti ovdje

Dodao je, misleći na demonstrante, da se danas “pojavio snimak gdje njihovi heroji iz traktora vade čekiće, a Boga mi i sekire” i naglasio da se ispostavilo da je “tobože goloruki narod bio naoružani narod i da je krenuo upravo na goloruki narod koji nije prekršio zakon ni na koji način”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije