Aleksandar Stanković otvoreno: 'Jednog gosta više nikada ne bi zvao'

5
Radiosarajevo.ba
Aleksandar Stanković otvoreno: 'Jednog gosta više nikada ne bi zvao'
Foto: Facebook / Aleksandar Stanković

Novinar Filip Pavić i voditelj Nedjeljom u 2 Aleksandar Stanković u novoj epizodi podcasta Jutarnjeg lista ‘Na aparatima‘ razgovarali su o Stankovićevoj borbi s depresijom, ali i 25 godina dugoj novinarskoj karijeri.

Između ostalog, Stanković otvoreno govori s kime bi danas rado opet napravio intervju, a koga u emisiju više nikad ne bi zvao. Ističe Emira Kusturicu, filmskog redatelja, koji mu je intervju naprasno prekinuo, kao osobu s kojom bi opet rado pokušao razgovarati.  

"On je prekinuo intervju u afektu, nije to bilo smišljeno, niti sam ja smišljeno provocirao. Nije dobro podnio pitanje o tome da je, dok je Sarajevo gorjelo, on bio s nekim suspektnim tipovima od kojih je dobivao novac. Ja sam bio u njegovoj kući, pa je on to doživio kao loše ponašanje. Izbacio nas je, dobro da batina nismo dobilo. Rekao je ‘jednog dana će te netko prebiti ako ovako nastaviš‘", prepričao je Stanković incident.

Uskoro nova zgrada Fakulteta zdravstvenih studija u Sarajevu: Vrijednost projekta 6.500.000 KM

Uskoro nova zgrada Fakulteta zdravstvenih studija u Sarajevu: Vrijednost projekta 6.500.000 KM

S druge strane, bivšeg saborskog zastupnika Ivana Pernara izdvojio je kao gosta Nedjeljom u 2 kojeg više nikad ne bi zvao.

"On ne zaslužuje poziv, on je totalni promašaj, politički i društveno, lik kojem ne treba davati pažnju. Istovremeno, on je jako pametan i dobro manipulira medijima, iskoristio me", kaže.

Stanković se u podcastu dotaknuo i svoje borbe s depresijom, kako je izgledao proces pisanja knjige ‘Depra‘. Ispričao je i neobične životne epizode koje su ga povezale s Pavlom Kalinićem i Jadrankom Kosor, a rekao je i što misli o poslu novinara danas i je li pristran prema svojim gostima, voli li nekoga više, a drugoga manje...

"Ostario sam, promijenio sam pristup, shvatio da neke stvari mogu dobiti više na razgovor nego na stiskanje gasa, a sjetim se uvijek i što mi je Igor Mandić rekao..", priča, piše Slobodna Dalmacija

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije