CG / Albanska koalicija odbila Krivokapića, stigle reakcije: Svaka čast braćo Albanci

20. 10. 2020. u 22:51:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 35

Patriotsko-komitski savez Crne Gore (PKSCG) pozdravio je odluku albanske koalicije “Jednoglasno”, koju čine Demokratska partija, Demokratska unija Albanaca i Demokratski savez, da odbiju poziv mandatara za sastav nove Vlade Zdravka Krivokapića.

Kako se navodi, razlog je što će tu novu vlast dominantno činiti "stranke i politike koje ne žele ravnopravnost Albanaca u ovoj državi" kao i zbog činjenice da te partije "nijesu glasale da Tuzi budu samostalna opština, nijesu glasale za Zakon o upotrebi nacionalnih simbola, državu Kosovo nazivaju lažnom, ne žele građansku već (veliko)srpsku Crnu Goru, a njihovi čelnici u 21. vijeku sanjaju o zauzimanju Skadra i Dubrovnika, Peći i Prizrena, a članstvo u NATO nazivaju greškom", piše Pobjeda.me.

"Svaka vam čast, braćo Albanci! Kao i prvaci Bošnjačke stranke, ponovo ste stali u odbranu Crne Gore, kao što ste to uradili i 21. maja 2006. kada smo zajedno obnovili našu staru crnogorsku državu. Ne aplaudiramo mi Vama zbog prostog odbijanja pregovora s njima, jer pregovaranje i dijalog su načini komuniciranja u savremenom svijetu, već zbog odbijanja pregovora sa negatorima države Crne Gore, njenog naroda i ostalih naroda koji u njoj žive; aplaudiramo Vašem patriotizmu, koji je bio uvijek za Crnu Goru, čak i onda kada su neki Crnogorci bili protiv nje i njene samobitnosti", navedeno je u saopćenju Patriotsko-komitskog saveza.

Istakli su da se nova vlast poziva često na kralja Nikolu, te da s njim manipulišu.

"A njegovo prijateljstvo i odnosi sa prvacima Malesije i sjeverne Albanije, kao i odnos prema Muslimanima, odavno je ušao u anale priče o Crnoj Gori kao multietničkoj i multikonfesionalnoj državi, nešto što nova većina nikada neće shvatiti, obzirom da je njihov “plafon” stvaranje srpske države Crne Gore, u kojoj ne bi bilo mjesta ni za nas, a Bogami, za Vas još manje! Njihov pokušaj da u svoju Vladu “privuku” manjinske narode, radi legitimiteta pred Evropom, neslavno je propao", navedeno je u saopćenju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (8)