Albanija: Zaplijenjeno 10 tona marihuane (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Albanija: Zaplijenjeno 10 tona marihuane (FOTO)
/ FOTO: Anadolu Agency

U operaciji albanske policije protiv uzgajivača kanabisa koja je pokrenuta u selu Lazarat sinoć je zaplijenjeno ukupno 60 hiljada stabljika kanabisa i oko deset tona marihuane.

Policija je sinoć izvela opsežnu akciju u oko 30 kuća u pomenutom selu i tom prilikom zaplijenila 60 hiljada stabljika kanabisa i deset tona marihuane.

Prema navodima albanske policije, od 60 hiljada oko 15 hiljada stabljika kanabisa je pronađeno u dvorištima kuća u selu, a oko 15 hiljada u vidu sadnica.

Policija je odmah nakon intervencije uništila zaplijenjenih deset tona marihuane.

Također, policija je otkrila i dvije laboratorije za proizvodnju opojnih droga koje pripadaju braći Cezu i Gati Mahmutayu.

Albanska policija navodi kako je tokom prethodnih deset dana u Albaniji zaplijenjeno 22,3 kilograma heroina, sedam kilograma kokaina, 12,3 tone marihuane, od čega oko 11,3 tone u selu Lazarat.

Također, policija je u istom periodu zaplijenila oko 106.000 hiljada stabljika kanabisa koje su naknadno uništene, piše Anadolu Agency.

Inače, prije nekoliko dana u albanskom selu Lazarat u gradu Gjirokastra, odranije poznatom po velikom broju uzgajivača kanabisa, albanska policija i specijalni odred od 500 pripadnika započeli su opsežnu operaciju protiv njih.

Prema navodima Ministarstva unutrašnjih poslova Albanije, prilikom intervencije, 25 osoba je otvorilo vatru na pripadnike policije koji zbog toga u narednih 24 sata nisu mogli ući u selo.

U sukobima je prije dva dana ranjen 32-godišnji pripadnik Specijalne jedinice albanske policije.

Premijer Albanije Edi Rama ranije na svom Twitter profilu napisao je da je vlada odlučna u borbi protiv uzgajivača kanabisa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije