Alarmantno stanje u Hrvatskoj: "Dijelovi brda su se srušili na cestu. Strah me što će nas zateći"

5
Radiosarajevo.ba
Alarmantno stanje u Hrvatskoj: "Dijelovi brda su se srušili na cestu. Strah me što će nas zateći"
Foto: Facebook / Poplave u Hrvatskoj

Zbog jake kiše i nevremena u mnogim dijelovima Hrvatske zbrajaju se materijalne štete, a Gorski kotar se sprema i za odbranu od poplave.

Na gornjem toku rijeke Kupe došlo je do naglog porasta vodostaja te ulaska u mjere odbrane od poplava s daljnjom tendencijom porasta, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

Hrvatske vode su zbog vremenskih nepogoda objavile upozorenje u kojem navode kako bi se obilne i intenzivne oborine mogle nastaviti i sutra.

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

Gorski Kotar jutros😔🌊

Posted by Vremenska prognoza by MeteoTeam on Friday, September 16, 2022

"Slična situacija nastavit će se i tijekom sutrašnjeg dana. Radi oborine koja je pala i još uvijek pada na gornjem toku rijeke Kupe, došlo je do naglog porasta vodostaja te ulaska u mjere obrana od poplava s tendencijom daljnjeg porasta vodostaja. Sutra tijekom dana i u Karlovcu se očekuje ulazak u mjere obrana od poplava. Vrh vodnog vala moguć je u noći sa 17. na 18.9.", navodi se u saopćenju Hrvatskih voda.

Gradonačelnica Delnica Katarina Mihelčić govorila je o stanju u ovom mjestu i za N1 je navela kako je situacija dosta ozbiljna.

Posted by Igor Pleše on Friday, September 16, 2022

"Već od jutros, kad je krenulo sa zatvaranjem magistrale i velikim odronima, Kupa se počela izlijevati iz korita, poplavila je određena sela i privatne kuće. Ono čega smo se bojali, to je da će se izliti Kupa, a onda smo pregledom terena ustanovili da su se dijelovi brda srušili na cestu. Sada će biti potrebna mehanizacija i ljudska snaga da se sve vrati u funkciju", navodi Mihelčić.

Kaže da će štetu zbrajati tek nakon što kiša stane.

"Najava je dosta loša, strah me što će nas zateći sutra ujutro. Izuzetno je zahtjevno živjeti u Gorskom kotaru i ovo je danas pokazatelj koliko je priroda za naš život surova", zaključila je gradonačelnica Delnica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije