Akcija pod šifrom „hitno“: Pomoć za e-novine

Radiosarajevo.ba
Akcija pod šifrom „hitno“: Pomoć za e-novine

Da se e-novinama ne bi ponovio „Feral“, e-novine su pozvale svoje čitaoce koji su u mogućnosti da im pomognu novčanim donacijama, svejedno o koliko novca se radi.

Nakon 14 meseci postojanja, e-novine došle su u situaciju da se obrate čitaocima za pomoć: kako bi web-portal opstao i ostao ono što je od početka bio – nezavisno glasilo koje ne pomaže država ili neka politička partija. Neophodna im je finansijska podrška.

"Odmah da objasnimo: nismo hteli da uvodimo nikakvu stalnu nedeljnu ili mesečnu ili godišnju pretplatu koja bi samo pretplatnicima omogućila da čitaju naš sadržaj; nismo hteli da se udružujemo sa drugim medijskim kolektivima; preostalo nam je samo da se obratimo onima zbog kojih e-novine i postoje, a to su naši čitaoci", piše redakcija e-novina na svome portalu.

U njihovome apelu, dalje stoji:

* Poslednjih nekoliko meseci bili su prilično turbulentni za redakciju e-novina, ne samo zbog promene dizajna. Dosadašnji vlasnik portala povukao se iz posla; e-novine ostale su u vlasništvu i na upravljanje zaposlenima.

* Medijska situacija u Srbiji u kojoj nekoliko ljudi iz okruženja Borisa Tadića imaju korporativnu moć nad medijima jer njihove agencije poseduju devedeset odsto celokupnog marketinškog tržišta – dovela je e-novine u poziciju u kojoj je bio „Feral Tribune“ uoči gašenja. Bez obzira na veliku čitanost i regionalni uticaj, portal e-novine iz političkih razloga, odlučeno je, ne sme da dobije oglase jer su e-novine vrlo kritične prema režimu Borisa Tadića i njegovim ljudima, svejedno zvali se oni Dragan Đilas ili Srđan Šaper.

* Da se e-novinama ne bi ponovio „Feral“, ovim putem pozivamo čitaoce koji su u mogućnosti da nam pomognu novčanim donacijama, svejedno da li je reč o malim ili skromnim ili neskromnim donacijama.

AKO ŽIVITE U SRBIJI A ŽELITE DA NAM POMOGNETE:

* Najjednostavnije je da običnom uplatnicom na naš tekući račun (265-1750310000342-41) uplatite sumu od koje možete bezbolno da se rastavite.

* Još jednostavnije je da lično dođete u redakciju e-novina (Hadži Prodanova 15, Beograd, kod „Vuka“) i uz kafu i piće vašu donaciju ubacite u kutiju na kojoj piše „Donacije“. Razgovor i druženje sa redakcijom – obavezni.

AKO ŽIVITE VAN SRBIJE A ŽELITE DA NAM POMOGNETE:

* Molimo vas da nam se javite mailom na adresu: support@e-novine.com kako bismo se dogovorili o najefikasnijem metodu donacije


radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije