Aida Ćorović odgovorila Vučiću: Želim mu dug život, pa dočekamo da odgovara za počinjene zločine

10
Radiosarajevo.ba
Aida Ćorović odgovorila Vučiću: Želim mu dug život, pa dočekamo da odgovara za počinjene zločine
FOTO: AA / Aida Ćorović

Naš narod lijepo kaže: "U praznoj tegli i muva dobro zvuči". Jadan je predsjednik i još jadnija država u kojoj smo ja i moja, naravno, namjerno pogrešno interpretirana izjava, najveći problem, kaže aktivistkinja Aida Ćorović za Danas komentarišući Vučićevo pominjanje njenog imena nakon što je ona na tribini u Dubrovniku rekla da "Vučić i njegova klika znaju da će biti mrtvi istog trenutka kad padnu s vlasti".
 
"Aleksandru Vučiću je zlata vrijedan svaki razlog da kuka, cmizdri i da se kao derište bacaka po podu, njemu je uloga Kalimera jedina mjera stvari i samo vreba trenutak i razlog da javno kukumavče kako je ugrožen. Naravno, nema on problem da masno i bijesno slaže, njemu je bitno samo da su reflektori upereni ka njemu i da on konstruiše priču kako je žrtva", govori Ćorović.

Ona dodaje da u državi u kojoj se sve, ali, bukvalno sve raspada i koja tone na dno ambisa, on sjedi u busiji i gleda šta je ko o njemu napisao na mrežama i da li ga je neko "ogovarao u kafanu" i to zaista sada ima razmjere ozbiljne psihopatologije.

"Za mene je ključni indikator da su njegove reakcije u direktnoj srazmjeri sa tačnošću onoga što njegovi oponenti izjavljuju, pa, što naše izjave bliže dodiruju njegove strahove i bojazni, to je njegova reakcija ostrašćenija i potreba za osvetom snažnija. Ukratko, ovakva reakcija samo potvrđuje da je moja izjava prilično pogodila u metu, te da sam ozbiljno uznemirila njegove unutrašnje demone, ali, to nije moj, već njegov problem", navodi ona.

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

Aktivistkinja dodaje da posljednje što želi predsjedniku Vučiću jeste "da ga neko ubije i da od njega napravi mučenika".

Aida Ćorović osuđena zbog gađanja jajima murala Ratku Mladiću: "Tužiću državu Srbiju"

Aida Ćorović osuđena zbog gađanja jajima murala Ratku Mladiću: "Tužiću državu Srbiju"

"Želim mu dobro zdravlje i dug život, pa da dočekamo da bude izveden pred sud i odgovara za zločine koje je počinio nad Srbijom i njenim građanima i građankama", kazala je ona.

Podsjetimo, Vučić je sinoć, pominjući Aidu Ćorović, rekao da se "ne druži sa kriminalcima", odbacujući njene riječi s tribine u Dubrovniku.

"Rekla je da smo pokušali da je kupimo kada joj je moja savjetnica ponudila pomoć zbog toga što je kazala da nema od čega da živi. Dakle, to što ćete mene da ubijete, o čemu sanjate već godinama, još niste sproveli u djelo, a pobediću vas opet", rekao je Vučić i dodao: "Stvarno mislite da se predsjednik Srbije druži sa kriminalcima, iako postoji ogroman broj ljudi koji znaju svaki moj korak. Ja nemam viber, a ne skaj ili nešto drugo, šta vam je ljudi".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije