Abazović o odlasku Kovača i Damjanovića u BiH: 'Marko će vratiti 200 eura'

2
Radiosarajevo.ba
Abazović o odlasku Kovača i Damjanovića u BiH: 'Marko će vratiti 200 eura'
Foto: EPA / Dritan Abazović

Premijer Crne Gore u tehinčkom mandatu Dritan Abazović komentirao je, gostujući u TV emisiji 'Načisto' odlazak ministara pravde i finansija Marka Kovača i Aleksandra Damjanovića u Banjaluku na obilježavanju neustavnog Dana Republike Srpske. 

"Radi se o skandalu, ali i o pripremi za izbore. Mi smo različiti politički subjekti. Odlazak njihov sa Vladom nema nikakve veze. Kovač će vratitit 200 eura u budžet. Što se tiče ministara, oni jesu 24 sata ministri, ali su tako isto i punoljetni građani i moraju da odgovaraju za svoje postupke. Nijesu otišli kao predtavnici Vlade, jer Vlada Crne Gore ne priznaje 9. januar.

Kad sam rekao da ih neću smijeniti niti da ću pokretati išta osim prijateljskog razgovora, jer moramo da razumijemo u kakvoj političkoj kaljugi živi Balkan.

Bravo, Bosanko: Ada Avdagić osvojila bronzu na EP-u u Beogradu

Bravo, Bosanko: Ada Avdagić osvojila bronzu na EP-u u Beogradu

A evo u kakvoj - zamjenik predsjednika Vijeća ministara raspravlja sa premijerom druge države da li su neki ministri bili na nekoj proslavi dok njihov premijer stoji na paradi iza Milorada Dodika, a naš potpredsjednik Vlade Ervin Ibrahimović ide da se izvinjava da bi štitio svoje birače", rekao je premijer.
 
 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije