Abas pozvao Nikolića da posjeti Palestinu: Hvala Srbiji

Radiosarajevo.ba
Abas pozvao Nikolića da posjeti Palestinu: Hvala Srbiji


Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se jučer s ministrom ekonomije Palestine Džavadom Nađijem A. Hirzalahom i ambasadorom Mohamedom Nabhanom.

Kako je saopšteno iz Predsjedništva Srbije, Nikolić se zahvalio rukovodstvu i narodu Palestine na principijelnoj podršci u očuvanju teritorije i integriteta Srbije, istakavši da prijateljstvo dva naroda ima dugu tradiciju, ali da je, nažalost, jedno vrijeme bilo u prekidu.

Predsjednik Srbije je podvukao komparativne prednosti Srbije za ulaganje, podsjetivši da pored odličnih spoljnotrgovinskih sporazuma sa mnogim zemljama, ima vladu koja je potpuno posvećena pružanju podrške stranim investitorima i stvaranju optimalnih uslova i povoljne klime za ulaganje.

"Mi želimo  da obnovimo to prijateljstvo i da ga razvijamo u svim segmentima, naročito u oblasti ekonomije", rekao je predsjednik Nikolić, javlja agencija Anadolija.

"Ministar ekonomije Palestine je prenio srdačne pozdrave predsjednika te zemlje Mahmuda Abasa, puno poštovanje i iskreno prijateljstvo koje gaji prema predsjedniku Tomislavu Nikoliću, kao i njegovu ljubav prema Srbiji i srpskom narodu. Ministar Hirzalah se zahvalio predsjedniku na podršci prilikom glasanja za status posmatrača Palestine u Ujedinjenim nacijama i rekao da je Srbija dvostruko doprinijela tome: glasanjem i predsjedavanjem", navodi se saopštenju.

Ministar ekonomije Palestine je rekao da je predvodi veliku delegaciju privrednika kako bi se saradnja dvije zemlje u oblasti ekonomije podigla na viši nivo i dodao da postoji potencijal da robna razmjena dostigne nivo od 500 miliona dolara u veoma kratkom roku.

Palestinski ministar je predao predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću izvaničan poziv da posjeti Palestinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije