320 ozlijeđenih zbog padova

Radiosarajevo.ba
320 ozlijeđenih zbog padova

Na hitni kirurški odjel splitskoga Kliničkoga bolničkog centra (KBC) u posljednja tri dana, zbog pada na snijegu ili poledici, primljeno je 320 osoba s lomovima, među kojima je danas do ranog popodneva primljeno njih 50-ak, izvijestio je ravnatelj splitskoga KBC-a, Dujomir Marasović.

On je tako veliki broj ozlijeđenih usporedio s "ratnim stanjem", te je okrivio civilne i državne vlasti jer su nespremno dočekale vremenske neprilike.

"Ovo je zrelo za ostavku svih civilnih, državnih i gradskih dužnosnika na svim razinama koji su odgovorni za ovakvo stanje", utvrdio je Marasović.

Istaknuo je kako nije riječ o propustima, nego o "totalnom" nesnalaženju i nespremnosti iako su mediji, kako je podsjetio, najavljivali pogoršanje vremena.

"To je kolaps misli, ideje civilnog društva i funkcioniranja lokalne zajednice", rekao je Marasović, dodajući kako je zbog neočišćenih cesta i poledice onemogućen pristup darovateljima krvi.

Predstojnik klinike za kirurgiju KBC-a Vedran Radonić rekao je da hitni kirurški odjel mora prekinuti sve "hladne prijame" kako bi mogao primiti, operirati i osigurati postelje ozlijeđenima na snijegu i ledu. Stanje je nazvao kataklizmom. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije