Odgođena sutrašnja sjednica Vlade Federacije

Radiosarajevo.ba
Odgođena sutrašnja sjednica Vlade Federacije
Sjednica Vlade Federacije BiH /FBiH/ koja je najavljena za sutra, neće se održati zbog sastanka čelnika Stranke za BiH, SDA, HDZ BiH i HDZ-a 1990, rekao je federalni premijer Mustafa Mujezinović.

On je naveo da od sutrašnjeg sastanka stranačkih čelnika očekuje da se "vidi da li je zaista riječ o problemu" i dodao da bi, ako problem ne postoji, federalna Vlada mogla da nastavi rad u punom kapacitetu.

Prema Mujezinovićevim riječima, bez obzira na najavljeni nedolazak hrvatskih ministara na sljedeću sjednicu Vlade koja je planirana za sljedeću sedmicu, ministarstva rade, a planovi i programi ne trpe sadašnju situaciju, prenosi "Dnevni avaz".

"Vlada bi mogla raditi u kapacitetu koji je zakonom dozvoljen, ali ne želimo donositi nikakve odluke, a da ne budemo prisutni svi, ili bar većina", naglasio je Mujezinović.

Hrvatski ministri u Vladi FBiH Vjekoslav Bevanda, Feliks Vidović, Nevenko Herceg i Damir Ljubić su u četvrtak, 27. avgusta, zbog preglasavanja i donošenja odluke o nacrtu dokumenta kojim se predviđa promjena trase na koridoru Pet ce, napustili sjednicu federalne Vlade i najavili da do daljeg neće učestvovati u njenom radu.

srna/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije