Zlatko Petrović: BH-Gas neće isključiti plin Sarajevogasu

Radiosarajevo.ba
Zlatko Petrović: BH-Gas neće isključiti plin Sarajevogasu

Delegacije BH-Gasa i Energoinvesta u četvrtak, 24. aprila, sastat će se s predstavnicima kompanije Gazprom Export u Sankt Petersburgu, gdje će ih upoznati sa svojom pozicijom i aktuelnim stanjem vezano za stanje dugovanja za isporučeni plin.

“Iako je najavljeno da će danas (22. april op.a.) do 15 sati ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Zlatko Petrović na adresu BH-Gasa službeno poslati informaciju koja sadrži konkretne prijedloge za rješavanje preostalih dugovanja Sarajevogasa, to se nije desilo”, saopćeno je iz BH-Gasa, piše Anadolu Agency.

Nakon sastanka u Rusiji i konsultacija unutar Uprave BH-Gasa, u ponedjeljak, 28. aprila, iz te kompanije najavljuju kako će saopćiti javnosti svoj stav i daljnje odluke.

S druge strane, Zlatko Petrović je danas u Sarajevu kazao da "BH-Gas neće isključiti plin Sarajevogasu, jer je rok za plaćanje kraj mjeseca, a mi činimo sve napore da ispoštujemo martovsku fakturu".

Naglasio je da se kraj zimske sezone približava, dodajući da trenutno isplaćuju martovsku fakturu koja na današnji dan iznosi oko 10 miliona KM, javlja Fena.

"Problem koji trebamo do kraja mjeseca riješiti je osiguravanje četiri do pet miliona KM da bismo do kraja mjeseca ispoštovali ovu fakturu", kazao je. 

Dodao je da očekuje sastanak između predstavnika Vlade i Skupštine KS-a da se riješi problem štrajkova radnika komunalne privrede, jer "trebamo uslagasiti normalno funkcioniranje ovog segmenta komunalne privrede u smislu osiguravanja ovog energenta i svih prava koje radnici imaju". 

Petrović se nada da će odlazak Upravnog odbora BH-Gasa u Rusiju na sastanak s "Gazpromom" imati pozitivan ishod. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije