‘Zimski gradovi’ u Mostaru i Banjoj Luci

Radiosarajevo.ba
‘Zimski gradovi’ u Mostaru i Banjoj Luci

Prigodnom svečanošću u subotu je otvoren Zimski grad, mjesto koji će od danas pa sve do Nove godine biti središte božićnih i novogodišnjih događanja u Mostaru. Na otvaranju nastupile su Mostarske mažoretkinje, članovi Športsko-plesnog kluba Zrinjski te klape Drača i Hrvoje.

Zimski grad, piše Fena, smjestio se ispod velikog šatora, na oko 600 metara četvornih parking prostora, iza tzv. zgrade "Projektant". U sklopu Zimskog grada u sljedećih desetak dana planirani su brojni društveni događaji, a ove manifestacije imat će i humanitarni karakter.

Planirani su koncerti na kojima će se prikupljati sredstva za djecu s posebnim potrebama, kao i akcija prikupljanja odjeće i hrane za beskućnike i obitelji u socijalnoj potrebi.

Od 14. do 24. decembra, Zimski grad bit će otvoren svakodnevno od 11 do 23 sata, a u istom prostoru planiran je i doček Nove godine, što će biti prvi javni doček novog ljeta u gradu na Neretvi nakon višegodišnje pauze. Mostarce će u Novu godinu uvesti Zoster, a ulaz će biti besplatan. Posljednji put Mostarci su na otvorenom dočekali novu 2010. godinu, kada je organiziran doček u sklopu predizborne kampanje Milana Bandića za predsjednika Hrvatske.

Istovremeno, donose Nezavisne, banjalučka bajka zvana "Zimzograd" zvanično će biti otvorena večeras na Trgu Krajine u 19 časova.

U okviru "Zimzograda" biće postavljena i "Dječija kuća" u kojoj će biti Deda Mraz. Druženje i fotografisanje djece sa Deda Mrazom u "Dječijoj kući" predviđeno je svakog radnog dana od 10 do 13 i od 17 do 20 časova.

"Zimzograd će na Trgu Krajine biti otvoren do 15. januara.

U Sarajevu je ove sedmice također počeo s radom Holiday Market.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije