Zimska turistička sezona na Igmanu i Bjelašnici počinje 15. decembra

Radiosarajevo.ba
Zimska turistička sezona na Igmanu i Bjelašnici počinje 15. decembra

Zimska turistička sezona na Igmanu i Bjelašnici zvanično će biti otvorena 15. decembra najavio je danas ministar privrede Kantona Sarajevo Emir Hrenovica, nakon sastanka sa direktorima KJP ZOI'84, Turističke zajednice KS i  Hotela 'Maršal' Džemalom Bisićem, Šemsudinom Džekom i  Zahidom Bešovićem te sekretarom Općine Trnovo Harisom Pindžom.

Poseban program kojim će se otvoriti zimska sezona bit će upriličen na platou ispred hotela 'Maršal' i unutar hotela, a planirano je da program počne oko 11:00 sati. Organizatori su i ove godine Ministarstvo privrede KS, ZOI' 84 i Turistička zajednica KS.

"Za razliku od prethodnih godina, ove sezone program će obogatiti i festival čokolade za djecu 'Čoko fest' sa raznovrsnim predstavama i igrama, kao i malo sajmište organskih proizvoda i rukotvorina na platou ispred hotela", istakao je ministar Hrenovica, dodajući da se pojedinosti oko programskih sadržaja još uvijek utvrđuju te da će sve biti prezentirane u ponedjeljak u 12:00 sati na zajedničkoj press konferenciji organizatora manifestacije.

Naglasio je i da je cilj da na otvaranje dođe što veći broj građana Kantona, Bosne i Hercegovine ali i iz zemalja okruženja.

Planirano je da na dan otvaranja sezone u saradnji sa Turističkom zajednicom bude obezbijeđen besplatan prijevoz za djecu do Bjelašnice, te 1.000 porcija graha i čajeva u saradnji sa Hotelom 'Maršal' za sve posjetioce koji dođu na otvorenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije