Zenički ugostitelji traže produženo radno vrijeme zbog SP-a

Radiosarajevo.ba
Zenički ugostitelji traže produženo radno vrijeme zbog SP-a

Nekoliko vlasnika ugostiteljskih i trgovačkih objekata zatražili su pomoć Foruma građana Zenice da se vanredno odobri produženo radno vrijeme ugostiteljskih objekata u toku trajanja Svjetskog prvenstva u Brazilu, javlja Fena.

Kao opravdan razlog inicijative i prijedloga navodi se da se utakmice na ovgodišnjem Svjetskom prvenstvu igraju u kasnim večernjim satima, po našem vremenu. Na osnovu spomenute inicijative Forum građana predlaže da opština donese odluku o produženju radnog vremena u ugostiteljskim objektima u Zenici za vrijeme trajanja svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu, jer "sport je prije svega društvena zabava".

Prema zakonskim odredbama o radu ugostiteljskih objekata svaki privredni subjekt mora najmanje sedam dana ranije podnijeti zahtjev za odobrenje produženog radnog vremena, ali se odobrenje može odnositi samo na jedan radni dan.

Praktično, ukoliko bi ugostitelji željeli raditi produženo tokom Svjetskog prvenstva, od 12. juna do 12. jula, morali bi podnositi zahtjev za svaki dan kada žele raditi produženo radno vrijeme.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije