Žena koja je sinoć protestirala ispred Predsjedništva BiH puštena na slobodu

N. K.
Žena koja je sinoć protestirala ispred Predsjedništva BiH puštena na slobodu
Iman Sara Agić, žena koja je sinoć s bebom u naručju sjela na glavnu sarajevsku saobraćajnicu - ulicu Maršala Tita u blizini Predsjedništva BiH, te na taj način protestirala, puštena je na slobodu.

Ovu informaciju za Radiosarajevo.ba potvrdio je dežurni u Operativnom centru MUP-a KS-a, te dodao kako je Iman Sara Agić na slobodu puštena još sinoć, a da će o eventualnim daljnjim radnjama odlučiti Tužilaštvo KS-a.

Podsjećamo, u sarajevskoj ulici Maršala Tita u ponedjeljak navečer odvijala se prava drama u večernjim satima.

Naime, žena Iman Sara Agić sjela je na glavnu sarajevsku saobraćajnicu u blizini Predsjedništva BiH s djetetom u naručju, te se nije željela pomjeriti.

Drama je trajala čitava dva sata, od 19:30 do 21:30 sati, kada su policijski službenici MUP-a KS-a uspjeli ubijediti nesretnu ženu da se pomakne s ulice, te su je odveli na sigurno. 

Kako od trenutka kada je sjela na ulicu saobraćaj nije bio obustavljen, od automobila su je tijelima štitili policijski službenici i građani Sarajeva.

Ona je oko 21:00 sat predala dijete svojoj prijateljici, nakon čega je dijete zbrinuto u vozilu Hitne pomoći.

Riječ je o ženi koja je već ranije putem medija molila za pomoć jer je teško bolesna, te je okupljenim građanima iskazala nezadovoljstvo radom ljekara koji joj već tri godine ne mogu pomoći, no odbila je pomoć članice Udruženja teško oboljele djece da joj se pomogne kako bi se liječila u inozemstvu. 

Također, navela je da neće otići ispred Predsjedništva dok joj se ne ispune zahtjevi koje je postavila na svom Facebook profilu:

 1. NOVAC ZA LIJEČENJE

2. REGISTRACIJA PORFIRIJE U BIH

3. Svakoj majci novorođenčeta koje ostaje u bolnici omogućiti krevetni smještaj u bolnici i za majku (pa makar vikend krevet, krevet na napuhavanje ali NE stolicu) i pristup bebi kad god može i želi.

4. Soba za izdajanje na Neonatalnoj na Jezeru – ukidanje! HITNO omogućiti porodiljama kabine u skladu s dostojanstvenim, fizičkim, psihičkim i ostalim potrebama majke koja tu treba da izvuče kap života za svoj maleni život koji je u vašim rukama!

5. Donošenje pravila o izvoženju umrlog pacijenta s krevetom odmah nakon nastupanja smrti, kako ispunjavanje besmislenih zakonskih normi ne bi ubijalo ostale pacijente – ODMAH!

6. Ukidanje besmislenog hodanja na blagajnu za sve. Obučiti sestre da nauče raspoznati par osnovnih šifri zdravstvenog osiguranja – i na blagajnu slati samo one koji trebaju platiti. Eto odmah i uštede – moglo bi za zavoja, osnovnih lijekova, rukavica...

Agić je početkom 2015. godine uhapšena u Vogošći, gdje joj je pretresen stan i automobil u kojima je pronađeno i oduzeto 45 grama spida, 14 paketića marihuane i kutija s hašišom.

Pogledajte video:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije