Željo, studenti, građani... svi za Ninu!

Radiosarajevo.ba
Željo, studenti, građani... svi za Ninu!

Portret legendarnog fudbalera sarajevskog Željezničara Josipa Katalinskog izložen je u Plavoj kućici na Holiday Marketu, a novac od prodaje ovog djela bit će iskorišten za liječenje Nine Pašić. 

„Djelo Maka Hubjera  je izloženo u Plavoj kućici na Holiday Marketu i tu će biti do subote, kada je aukcija, a ujedno i 'Plava noć'“, rekao je PR FK Željezničara Emir Muhamedagić, te dodao da će sav novac biti doniran za liječenje Nine Pašić koja je oboljela od hronične bubrežne insuficijencije.

FK Željezničar: Pomozimo Nini Pašić!   

Studenti u akciji: Pomozimo hrabroj Nini da ozdravi

Za Ninino liječenje je potrebno 40.000 eura, toliko je potrebno za medicinske troškove u Tuluzu.

„Skupljanje novčanih sredstava za Ninu već je bilo organizovano n autakmici protiv Borca“, podsjetio je Muhamedagić.

Govoreći o planovima kluba o sličnim akcijama u budućnosti Muhamedagić je naglasio i da je u planu posjeta djece Mjedenice na prvoj utakmici u proljeće.

Pitali smo Emira Muhamedagića odakle saradnja sa sarajevskim umjetnikom Hubjerom, a on nam je rekao da je Hubjer veliki navijač Želje, te da je i ranije sarađivano s njim, kada je prodavan portret Ivice Osima.

Nina Pašić, redovna studentica Filozofskog fakulteta, na prvi pogled je kao i sve ostale djevojke njenih godina, vedra i nasmijana. No malo ko zna da se iza fasade te naizgled obične djevojke skriva hrabra osoba koja se već neko vrijeme bori za svoj život, skromno šuteći o svom problemu. Nini je dijagnosticirana hronična bubrežna insuficijencija, a kako nema srodnog darivaoca, te ovisi o samohranoj majci, Nina nema sredstava za liječenje.

"Nina je dobro, ako se tako može reći. Već dvije godine, tri puta sedmično ide na dijalizu i to je održava u životu", rekao je za Radiosarajevo.ba njen momak Erdan Godinjak.

"Za sada ide dobro, Nina je veoma pozitivna", kazao je Godinjak za naš portal, te dodao da se mnogo ljudi uključilo za pomoć njegovoj djevojci. "Sada postoji i broj telefona, na čiji poziv se doniraju 2 KM, pa je tako puno lakše svima."

Broj koji možete pozvati da pomognete Nini je 090 291 062.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije