Zbog nevremena: Pokvareni semafori u Sarajevu, gužve u saobraćaju i dalje velike

E. H.
Zbog nevremena: Pokvareni semafori u Sarajevu, gužve u saobraćaju i dalje velike
Jako nevrijeme, praćeno pljuskom i grmljavinom pogodilo je u popodnevnim satima veći dio Sarajeva, zbog čega je nastao saobraćajni kolaps u glavnom gradu BiH, a tome su dodatno doprinijeli i kvarovi na svjetlosnoj signalizaciji diljem grada.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo za Radiosarajevo.ba su kazali da je posljednja grmljavina dovela do kvara na semaforima na nekoliko većih raskrsnica u Sarajevu, zbog čega je došlo do prekida rada svjetlosne signalizacije.

"Brojni semafori su van funkcije i ekipe koje rade na održavanju svjetlosne signalizacije nalaze se na terenu, te pokušavaju popraviti sve ove kvarove. Nekoliko semafora već je osposobljeno, no mnogi od njih nisu u funkciji i za to vrijeme policijski službenici rade sve što je u njihovoj moći kako bi se saobraćaj normalno odvijao", istaknuli su iz Operativnog centra MUP-a KS-a.

Dodali su i kako su takvo stanje na cestama, brojne poplavljene saobraćajnice i obilna kiša doveli do nekoliko manjih saobraćajnih nesreća, što je dodatno zakompliciralo odvijanje saobraćaja.

Podsjećamo, ovakve vremenske uslove najavili su i iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, te je zbog potencijalno opasnih vremenskih uslova upaljen i žuti meteoalarm za područja Sarajeva, Banja Luke, Tuzle, Bihaća, Prijedora, Foče, Livna i Višegrada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije