Završava se rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Koševskoj ulici

Radiosarajevo.ba
Završava se rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Koševskoj ulici
Foto: ViK / Ilustracija

Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreće u sarajevskoj Koševskoj ulici je u završnoj fazi, saopšteno je iz preduzeća 'Vodovod i kanalizacija'.

Kako je navedeno, rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže je bila iznimno teška i zahtjevna zbog velikog broja instalacija i šahtova, te uticaja meteoroloških i klimatskih uslova.

Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Koševskoj ulici - undefined

Foto: ViK: Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Koševskoj ulici

Tvrde da je rekonstrukcija izvršena za, kako su naveli, rekordnih deset dana. Iz ovog preduzeća su naglasili da je to tuplo manje od predviđenog roka.

Planirano je bilo da se radovi okončaju 20. septembra 2019. godine.

U saopštenju 'Vodovoda i kanalizacije' je navedeno da je dolaskom nove uprave ovog preduzeća sredinom juna 2019. godine obnovljena saradnja sa općinama u Kantonu Sarajevo.

"Nakon sastanka koji je održan sa ministrom Mandićem (op. a. Srđan Mandić, ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo) 19. augusta, dogovoreno je da se krene sa radovima koji su i počeli 20. augusta 2019. godine, a koji će trajati mjesec dana", saopšteno je.

Podsjetili su da je ugovor o rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže ulici Koševo potpisan 22. avgusta 2019. godine između 'Vodovoda i kanalizacije' i Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo.

Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Koševskoj ulici - undefined

Foto: ViK: Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Koševskoj ulici

Dužina trase na kojoj se vrši rekonstrukcija je 270 metara i to od ulice Sutjeska do raskršća sa ulicama Bolnička i Patritoske lige.

Izvedeni su radovi na polaganju cjevovoda, trenutno se vrše radovi vezani za ispitivanje cjevovoda za hidrauličku probu, nakon čega će se pristupiti dezinfekciji i ispiranju novopoloženog cjevovoda, objasnili su iz 'Vodovoda i kanalizacije' dodavši da će se po dobivanju higijenskog nalaza izvesti radove na uvezivanju cjevovoda u postojeći sistem vodosnabdijevanja.

Završetak radova se očekuje krajem ove sedmice, saopšteno je iz 'Vodovoda i kanalizacije'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije